Header
---

De afgelopen week verschenen de volgende artikelen op Out mijn Keuken:

---

Zaterdag 10 december:

Geroosterde beenham met stroop

Geroosterde beenham met stroop

Vandaag inspiratie voor een vleesgerecht bij je kerstdiner. Beenham! Beenham is heel simpel te maken en heel veel mensen vinden het lekker. Je kunt voor deze bereidingswijze ook een andere ham kiezen, vraag je slager naar een geschikt exemplaar. De beenhammen die je in de supermarkt koopt zijn vaak zo'n 600 gram, dat is genoeg voor ongeveer 3 personen (reken …

Meer lezen.

Rouleau van kipdijvlees

Rouleau van kipdijvlees

Rouleau is een gerecht uit de Franse keuken, dat het erg goed doet bij een feestelijk etentje, zoals het kerstdiner. Het is een gevulde rol van vlees of kip en de vulling (farce) is gemaakt van gemalen vlees of kip met smaakmakers. De rol wordt gegaard in heet water. Het lijkt best ingewikkeld, maar eigenlijk valt dat heel erg mee. …

Meer lezen.

---

Zondag 11 december:

Flensjestaart met mokka ijs

Flensjestaart met mokka ijs

Flensjestaart met vulling van mokka mousse en abrikozenjam, met mokka ijs Een heerlijk dessert, zeer geschikt voor na een feestelijk etentje. Bijvoorbeeld na het kerstdiner. Voor de mokkamousse3 dl sterke koffie70 gram suiker12 gram gelatine ((= ong. 10 blaadjes))20 gram extra pure chocolade2 dl roomVoor de flensjes150 gram gezeefde bloem3 dl melk4 eieren2 gram zout15 gram suikerrasp van 1 citroenarachide …

Meer lezen.

---

Maandag 12 december:

Pastei met kip, ham en prei

Pastei met kip, ham en prei

Pastei met kip, ham en prei Een pastei maken is best even een klusje, maar met vers bladerdeeg en een goede voorbereiding is het prima te doen. 2 rollen bladerdeeg (vers)4 kippenpoten3 grote preien0,5 tl zwarte peperkorrels1 laurierblad2 el olijfolie2 takjes tijm250 gram hamblokjes200 gram crème fraîche4 tl maïzena Begin met de bouillon. Doe de kippenpoten in een grote pan. …

Meer lezen.

---

Dinsdag 13 december:

Kip curry

Kip curry

Kip Curry Kip curry met een beetje van Jamie Oliver en een beetje van mezelf  4 el kerriepoeder50 gram verse gember ((geschild en in grove stukken gesneden))20 gram verse laos ((geschild en in grove stukken))20 gram verse kurkuma ((geschild en in grove stukken), eventueel vervangen door gemalen kurkuma)flinke scheut arachideolie ((of een andere neutrale olie))3 tenen knoflook ((in plakjes))6 sjalotjes …

Meer lezen.

---

Woensdag 14 december

Karbonades gestoofd in witbier

Karbonades gestoofd in witbier

In witbier gestoofde karbonades Heerlijke malse karbonades, gaar gestoofd in witbier 4 schouderkarbonades0,5 tl kaneelpoeder0,5 tl chilipoederzoutpeper2 el bloem3 el boter1 citroen1 bosje salie300 ml witbier300 gram sperziebonen50 gram blanke amandelen Met de kaneel met de chilipoeder, zout en peper en wrijf de karbonades ermee in. Wentel het vlees door de bloem. Verhit 2 el boter in een ruime pan …

Meer lezen.

---

Donderdag 15 december: 

In the Spotlight: Ottolenghi - het kookboek

In the Spotlight: Ottolenghi - het kookboek

Vandaag in 'In the Spotlight': Ottolenghi - het kookboek. Aan de buitenkant een prachtige rode rakker en aan de binnenkant? Geen nieuwe recepten maar een update van Ottolenghi's allereerste kookboek. Waarom? Omdat je soms niet meer begrijpt waarom je 10 jaar geleden bepaalde keuzes hebt gemaakt of waarom je gerechten nou juist op díe manier op de foto hebt gezet. …

Meer lezen.

---

Vrijdag 16 december:

Croque Monsieur Kees (tosti ham/kaas)

Croque Monsieur Kees (tosti ham/kaas)

Eind november bezocht ik het All You Need is Food event in Zaandam. Een erg leuke beurs waar allerlei nieuwe en bestaande producten werden gepresenteerd. Ik ontmoette er onder andere Gijs, van Keesmakers. Kees is een kaas die 50% minder verzadigd vet en 25% minder zout bevat dan Goudse 48+kaas. Gijs liet me de kaas proeven en ik vond de smaak …

Meer lezen.

---
---

www.outmijnkeuken.nl is de blog van Esther Out over eten, koken
en alles wat daarmee te maken heeft. 

Contact: esther@outmijnkeuken.nl