Foodies April 2016

Foodies april 2016

Voor mijn 44-ste verjaardag, of eigenlijk mijn 11-de verjaardag (ja, schrikkelkind) kreeg ik van mijn gezin een abonnement op Foodies! Mij kun je niet veel blijer maken dus voelde ik me vanmorgen, toen het eerste nummer van mijn abonnement op de mat viel, weer een beetje jarig. Het is alweer het aprilnummer van 2016, met als thema duurzaam en dat is natuurlijk hartstikke hip, zoals de hoofdredacteur in zijn voorwoord ook al concludeert. En tegelijkertijd is het maken van de juiste keuzes daarin ook heel erg lastig, maar lekker duurt altijd het langst. Amen!

2016-03-25-15-12-10Op de foodnotes pagina's vind je tips over kruiden (hoe houd je verse kruiden zo lang mogelijk goed), over duurzaam inkopen, over hoe je een goede vis herkent en een receptje voor frittata di pasta.

Op de shopping pagina word onder andere aandacht besteed aan koopeenkoe.nl. Een mooi initiatief waarbij je een deel van een koe koopt. De koe wordt pas geslacht als het gehele beest verkocht is en je krijgt dan vervolgens een pakket thuis met daarin alle delen van de koe, van worst tot biefstuk. Over duurzaam en eerlijk vlees gesproken! Goed dat Foodies er aandacht aan besteedt.

Hierna volgen 10 pagina's over echt goede kip met zeven gevarieerde kiprecepten. Aangezien ik gek ben op kip kan ik hier wel wat mee. Ook de goodies for foodies en de kookboeken pagina's staan in het teken van duurzaamheid. Blader je verder, dan vind je recepten voor vijf bijzondere maaltijdsalades, quinoa van eigen bodem en een prachtig artikel over geitenboerderij De Brömmels (met een aantal geitenkaasrecepten, jammie!).

2016-03-25-15-49-14-1Willems kookschool besteed aandacht aan koken met kliekjes. Hij laat stap voor stap zien hoe je gefrituurde risottoballetjes (de Siciliaanse versie van de bitterbal, zeg maar) maakt, met restjes risotto. Helaas blijft er hier in huis nooit een restje over als ik risotto maak, dus ik zal er speciaal risotto voor moeten maken. Ook niet erg. Verder vertelt Willem hoe je oud brood een nieuw leven geeft en laat hij zien hoe je een lekkere kaassaus maakt met restjes kaas.

Vervolgens aandacht voor het boek De Hippe Vegetariër. Goed dat het erin staat, maar ik ben een carnivoor in hart en nieren, dus niet echt aan mij besteed. Eén van mijn favoriete onderdelen van de Foodies is altijd de sectie MaDiWoDo. Recepten en ideeën voor door de week, als je wat minder tijd hebt, maar toch lekker wilt eten. De ideeën die er deze maand in staan zijn weer erg leuk en vernieuwend. Onder andere staat er een recept met okra in, een groente waar ik altijd nog eens iets mee wil doen. Leuk!

2016-03-25-16-04-27-1Het interview met Marc van Rijsselberghe van Zilt Proefbedrijf is heel interessant en zeer de moeite van het lezen waard. Verder bladerend stuit je op zes pagina's met prachtige foto's en recepten met groente in de hoofdrol. Aan het artikel over Bart van Olphen en zijn boek Bart's Fish Tales is een leuke winactie verbonden en er staan een aantal recepten met vis in opgenomen. Vanaf pagina 74 vind je nieuwe ideeën voor supergroenten als andijvie en winterpeen en Nadia besteed aandacht aan peulvruchten in de Arabische keuken. Daarna volgen nog een aantal lekkere snelle recepten en in de zoete sectie gaat het deze maand over bakken met kwark.

Conclusie: met recht een heerlijk nummer van Foodies. Als ik geen abonnement had, zou ik dit nummer zeker los gekocht hebben.

Nieuwsbrief ontvangen?Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge