Geroosterde aardappelen, bistro style – recept

bijgerechten met aardappel geroosterd

Picture this: zomervakantie, Frankrijk, terras rond acht uur ‘s avonds…. die aardappeltjes die je bij iedere Franse bistro bij je gerecht krijgt, zouden die thuis net zo lekker smaken?

Ja!

2016-04-05 20.19.39Schil de aardappelen en snijd ze in ongeveer gelijke parten. Doe ze in een pan met water en zout en kook ze ongeveer 3 minuten voor. Stoom ze droog en laat ze iets afkoelen zodat je ze op kunt pakken. Je kunt ook de hele aardappelen voorkoken en daarna snijden, maar dat heeft twee belangrijke nadelen: 1) de aardappelen zijn niet allemaal even groot en de ene aardappel zal daarom verder gegaard zijn dan de andere en 2) wel eens hete aardappelen geprobeerd te snijden zonder je vingers te verbranden?

Leg een stuk bakpapier op een bakplaat en verdeel de partjes hierover. Zorg dat ze niet over elkaar komen te liggen. Smeer ze in met olijfolie en bestrooi ze naar smaak met rozemarijn, tijm en zout. Gebruik je bij je vlees of groente een andere soort kruiden, dan kun je de tijm en rozemarijn natuurlijk altijd vervangen door iets anders. Strooi er nu nog wat korreltjes grof zeezout over en zet de plaat in de voorverwarmde oven op 180 graden. Per oven wil het wel eens verschillen hoe lang het duurt voordat de aardappelen lekker geroosterd zijn, maar bij mij duurt dat meestal zo’n 25 à 30 minuten. Houd je van een lekker bruin kleurtje, laat ze dan vooral wat langer staan. Wel oppassen dat ze niet uitdrogen, want dan zijn ze niet meer lekker.

 

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

3 comments

  1. Zo, dat lijkt me bijzonder lekker! Ik hou van pasta, van rijst, van alles en nog wat, maar ik hou ook van aardappelen. Gekookt, gebakken, puree, in de schil gekookt, zonder schil gekookt, in balletjes, als friet, als kroketjes, maar ook geroosterd! Deze komen zeker een keer bij mij op tafel en wel vaker dan één keer (weet ik zeker)…………….lekker!

  2. Op een mooie voorjaarsavond in de tuin met een goed geroosterd kippetje en wat groente erbij … ogen dicht en je waant je in Frankrijk. Hoop dat het aan je verwachtingen voldoet!

  3. Nou, ik ga dan wel op het balkon, maar dan inderdaad met deze geroosterde aardappelen, geroosterde kip en gegrilde groente!!!! Nomnomnom………..:-) Ik zal het je zeker laten weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge