Noedel-salade met mango & sticky kip – testrecept Allerhande april 2016

De Allerhande is misschien wel het meest toegankelijke ‘kookboek’ van Nederland. Als je een beetje om de advertenties en reclames heen leest vind je vaak best leuke recepten die voor (bijna) iedereen te doen zijn, met producten die makkelijk te krijgen zijn (bij voorkeur bij de Appie natuurlijk) en misschien wel het belangrijkste … het is gratis. Zeg nou zelf, wie mikt de nieuwste Allerhande nou niet iedere maand in zijn karretje?

Persoonlijk heb ik altijd wat moeite om mijn eigen creaties er net zo mooi uit te laten zien als de gerechten op de prachtige foto’s in Allerhande, maar dat doet gelukkig aan de smaak vaak niets af. Het thema van de april is ‘nieuwe smaken van ver en dichtbij’, een thema dat mij aanspreekt want ik houd erg van het ontdekken van nieuwe dingen. Op de cover staat de noedel-groentesalade met mango & sticky kip, met recept en wederom een prachtige foto. De lat ligt hoog dus. Het recept vind je hier.

Ik had nog nooit met udonnoedels gekookt. Udonnoedels zijn zachte en behoorlijk dikke noedels gemaakt van tarwebloem, water en zout. Omdat er geen ei in zit blijven ze mooi wit. In Japan worden udonnoedels vaak in roerbakgerechten verwerkt of gegeten in een lichte bouillon.

IMG_20160409_173928In deze maaltijdsalade gaan onder andere broccoli en snijbonen. Gebruik geen voorgesneden snijbonen, want die zijn veel fijner gesneden dan voor dit recept wordt aangegeven. Snijbonen hebben trouwens als ze wat grover gesneden worden veel meer bite en dat vind ik persoonlijk lekkerder. Verder 2016-04-09-17-54-55gaat er kipdijfilet in reepjes gesneden in. Het kippenvlees wordt even gemarineerd in sesamzaad, chilisaus en Jamaican Jerk, een Caribisch  specerijen,- groenten-, kruidenmengsel met chilies, piment, kruidnagel, kaneel, nootmuskaat, tijm paprika, lente ui en knoflook. 20160410_123435Daarnaast gaan er twee mango’s in. Ik ben gek op mango’s, maar koken met mango’s is bij mij nooit zo heel succesvol. En dat bleek ook wel.

Voorop staat dat het gerecht erg lekker was. De combinatie van smaken was goed, de verhoudingen klopten. Alleen … die mango. Mango is heerlijk maar je ziet pas wat je hebt gekocht als je ze geschild hebt. Die van mij voelden in de winkel nog best stevig, maar wel eetrijp aan. Toen ik ze schilde bleken ze toch iets rijper dan ik had gehoopt. Er zat een hoop sap in. Heerlijk hoor, maar in de salade werd het een beetje een kledderboel. Als je deze salade gaat maken, kun je misschien beter geen eetrijpe mango nemen, maar eentje die nog iets steviger is. Verder heb ik de rauwe rode ui weggelaten omdat mijn jongste niet zo houdt van rauwe uien.

20160409_185148Wat wel ontzettend lekker was, was de kip. Die ga ik op deze manier zeker vaker maken. Wel even flink doorbakken zodat ze bijna krokant worden.

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge