Basis aardappelpuree – recept

Dit is een heerlijk zalvige aardappelpuree, gemaakt met boter en warme melk. Neem voor vier personen ongeveer een kilo aardappelen, schil ze en snijd ze in ongeveer gelijke stukken. Spoel ze goed schoon en zet ze met weinig water op. Zodra het kookt het vuur laag zetten. Als ze gaar zijn, stoom je de aardappelen droog en haal je ze door de pureeknijper (vind ik een prettig ding omdat de puree mooi fijn wordt) of stamp ze zo fijn 2016-04-18-18-08-07mogelijk. Doe er een flinke klont boter in kleine stukjes bij en roer er dan met kleine beetjes tegelijk warme melk doorheen totdat je een mooie zalvige puree hebt. Roer er dan zout door en in vind het lekker om er wat nootmuskaat over te doen, maar dat hoeft natuurlijk niet. Heerlijk bij stoofgerechten zoals deze Runderstoof met Stout

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

3 comments

  1. Oh, wat lekker! Het is, omdat ik vandaag iets anders op het menu heb, maar anders had ik deze puree, samen met de stoof, op het menu gezet. Zeker ook, omdat het vanmorgen sneeuwde……. Maar Prince zingt toch: ‘Sometimes it shows in April’……..just a reminder……….. Maar weer een heerlijk recept deze puree, die gelukkig het hele jaar op tafel kan. Heerlijk!!

    1. Ik heb eens gelezen dat de grote chefs op een kilo aardappelen 400 gram boter gebruiken! Dat was me wat te gortig, maar de boter geeft wel de smaak aan de puree. De combinatie boter/melk is een mooie tussenoplossing.

      Die stoof is ook echt een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge