Spaghettini met garnalen, knoflook en citroen

hoofdgerechten pasta hoofdgerechten zeevruchten

Een lekker snel en zeer smakelijk pastaatje. Maak er wel een lekkere salade bij, want veel groente zit er niet in. Je zou eventueel ook wat fijngesneden paprika’s aan de saus kunnen toevoegen voor wat extra vitamientjes.

Voor vier personen hebt je nodig:

 • Reken ongeveer 10 grote garnalen per persoon
 • zout en versgemalen peper
 • snufje suiker
 • 6 eetlepels boter (per twee toevoegen)
 • 1 fijngesneden ui
 • 8 (!) teentjes knoflook
 • een klein beetje chilivlokken (halve theelepel is voldoende)
 • 500 ml kippenbouillon
 • 2 theelepels maïzena, opgelost in 1 eetlepel water
 • ongeveer 100 gram spaghettini (of gewone spaghetti) per persoon
 • 3 eetlepels citroensap
 • een flinke hand fijngesneden bladpeterselie

20160421_202503 20160421_202559Pel de garnalen en vergeet niet het darmkanaaltje te verwijderen. Hiervoor kun je makkelijk een klein sneetje maken en dan trek je het er zo uit. Dep de garnalen droog met keukenpapier en strooi er wat zout en peper en de suiker over. Smelt rustig twee eetlepels boter in een koekenpan of hapjespan en bak de garnalen hierin tot ze licht kleuren. Garnalen zijn snel gaar dus doe het vooral niet te lang, twee minuten is vaak al genoeg. Schep de garnalen dan uit de pan, doe ze in een kom en dek af met folie. Zet intussen een pan met water op om de pasta in te koken.2016-04-21-18-42-24

Smelt dan nog twee eetlepels boter in dezelfde pan en bak daarin de ui in een minuut of vijf of zes glazig. Doe dan de knoflook en de chilivlokken erbij en bak dat een half minuutje mee op middelhoog vuur. Doe er dan een scheut (ongeveer een kwart) van de kippenbouillon bij en roer de aanbaksels in de pan los. Laat het vocht grotendeels verdampen en doe dan de rest van de kippenbouillon en de opgeloste maïzena erbij. Laat het twee minuutjes pruttelen, zodat het wat indikt. Kook intussen de pasta gaar. 20160421_202702Bewaar wat van het kookvocht om de saus eventueel nog wat mee te verdunnen. Doe dan de laatste twee eetlepels boter bij de saus en voeg de citroensap, peterselie en garnalen (inclusief eventueel vocht dat uit de garnalen is gekomen, daar zit heel veel smaak in) toe en doe de gare spaghettini erbij. Hussel goed door elkaar en serveer het met een lekkere frisse (Italiaanse) groene salade.

 

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

3 comments

 1. Garnalen en pasta………..heerlijk! Veel koolhydraten zijn niet goed voor mij, maar dit gerecht niet eten is nog veel slechter voor mij. Keuzes moet ik toch maken………Ik zet deze op de ‘to-cooklist’ met emergencystip. Ik doe er dan inderdaad een groene salade bij. Nu naar de vrijmarkt. Prettige Koningsdag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge