Avocadosoep met garnalen – recept

Recept avocadosoep

Een lekker romige avocadosoep. Zeer geschikt als voorgerecht bij een dinertje. Als je veel mensen hebt en je schenkt het in mooie kleine glaasjes, is het ook een heel leuk amusesoepje. Als je met z’n tweeën bent, heb je er een goede maaltijd aan.

Voor vier personen heb je nodig:

 • 1 rode ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 rode peper (of een halve als je niet zo van pittig houdt)
 • olijfolie
 • 1,2 liter kippenbouillon
 • 4 eetrijpe avocado’s
 • 1 limoen
 • 1 bosje bladpeterselie
 • 250 gram crème fraîche
 • 200 gram Hollandse garnalen
 • olijfolie extra vierge
 • 1 stokbrood (of ander brood dat je lekker vindt) voor erbij

Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de peper in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd de peper in reepjes. Verhit voor de bouillon een scheutje olie in een diepe pan en fruit de ui, knoflook en peper twee minuten op middelhoog vuur. Doe dan de bouillon erbij en breng dit aan de kook terwijl je roert. Haal het dan van het vuur en laat het even afkoelen. Snijd intussen de avocado’s in tweeën, verwijder de pit (dit gaat heel handig door je mes erin te tikken en dan even te draaien) en schep het vruchtvlees uit de vrucht. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg dan de avocado’s, sap en rasp van de limoen, peterselie en crème fraîche toe aan de bouillon en pureer de soep met een staafmixer. Proef de soep nu. De kans is groot dat het nog behoorlijk wat zout en peper nodig heeft. Schep de soep vervolgens in mooie kommen of diepe borden en verdeel de garnalen erover. Sprenkel er nog wat druppeltjes olijfolie over en geef er brood bij.

Tip: als je niet van garnalen houdt, kun je ook wat chorizo fijn snijden, uitbakken en dat erover strooien. Ook heerlijk!

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge