Homemade mayonaise

sauzen Mayonaise

De leukste en lekkerste dingen ontdek je vaak bij toeval. Zo wilde ik mayonaise maken volgens dit beproefde recept, maar ik had geen citroensap meer in huis. Ik had laatst rijstazijn in een dressing gebruikt bij komkommer en rijstazijn geeft een heel lekker zacht zuurtje. Dus ja … mayonaise met rijstazijn. En dat is toch lekker!

Ingrediënten:

Doe de eidooiers, de mosterd, het zout en de rijstazijn in een kom en klop het tot een lichte, schuimige massa. Dit kun je met een garde met de hand doen, maar beter gaat het met een garde als opzetstuk op je staafmixer

(zoals deze) of als je die niet hebt, met de staafmixer zelf. Voeg dan terwijl je blijft kloppen in een dun straaltje de olie erbij. Zodra het ‘pakt’ en er als magic mayonaise is ontstaan stop je met kloppen en proef je de mayonaise. Voeg toe wat je nog mist (wat zout?), klop nog even et voilà: een heerlijke zacht, romige mayonaise van rijstazijn!

Deze mayonaise is heerlijk bij frietjes en hij is heel goed te gebruiken als basis voor andere sauzen, bijvoorbeeld remouladesaus voor bij de vis.

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.