Haantje uit de oven

hoofdgerechten kip In de oven gebraden haantje

Eerder schreef ik al een review over de kippetjes van koopeenkip.nl. Als je dat artikel hebt gemist, kun je het hier teruglezen. In de pakketten zitten ook twee haantjes. Ze zijn wat kleiner dan kippen, maar zijn op dezelfde manier te bereiden. Ik heb mijn eerste haantje simpel gekruid met peper, zout en citroen en daarna lekker in de oven gegaard.


Haan of kip vullen kruiden en vullen met citroen

Voor vier personen heb je nodig:

Verwarm je oven voor op 200°C. Smeer het haantje in met een beetje (olijf)olie en bestrooi hem rijkelijk met peper en zout. Wrijf dat er even goed in. Als je van citroen houdt, besprenkel dan de kip met de geraspte schil van een halve citroen. Hou je niet van een sterke citroensmaak, laat dit dan weg of doe er maar een beetje op. Snijd de rest van de citroen in partjes en stop die in de holte van de haan. Dit geeft een heerlijk frisse smaak aan het vlees.

Leg het haantje in een ovenschaal en schuif hem 20/25 minuten in de oven. Draai  hem daarna om en zet hem nog 20/25 minuten terug in de oven. Hierna is hij gaar en nog lekker mals. 

Ik heb er een groene salade, deze appelcompote en zelfgemaakte patat bij gegeven. Kip met patat en appelmoes 2.0 dus eigenlijk!

Hoe eet jij je kip het liefst?

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

3 comments

  1. Hoe ik kip het liefst eet………uit de oven, in de ragout, als soep, in de Indische sajoers en sambal gorengs, stoofpotje, kippenbouten in de oven, kipvleugels met een blauwe kaasdressing, nuggets(of zonder), kipgehakt, kippendijfilets met allerlei sausjes of als saté……..en zo kan ik nog wel even doorgaan! Kip………heerlijk!Ook zoals in jouw recept met veel citroen! Zelf doe ik er dan nog wat tijm en knoflook bij….nomnomnom….:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge