De ultieme kaastosti

close up kaastosti

Er zijn van die dingen die je niet te vaak of te veel moet doen. Maar als je het dan een keer doet, moet je het ook goed doen en niet miepen maar ervan genieten. In mijn rijtje van guilty pleasures staat onder andere deze lasagne, deze tiramisu en ja, een kaastosti. Maar dan wel zo’n kaastosti waar de kaas uitdruipt als je erin bijt. Het oorspronkelijk recept van deze tosti komt uit Jamie Oliver’s comfort food kookboek en dit is mijn vrije interpretatie ervan. 


boterhammen besmeren met boter en beleggen met kaas

Per tosti heb je nodig:

Besmeer de beide boterhammen aan beide zijden royaal met boter en beleg 1 boterham vervolgens met de plakjes cheddar en de port salut. Leg de andere boterham erop. Verhit intussen een koekenpan met een goede antiaanbaklaag (zonder vetstof) tot heet, maar niet loeiheet. De truc is namelijk dat je de boterhammen lang genoeg in de pan kunt laten om de kaas te laten smelten zonder dat de boterhammen verbranden. Leg de tosti in de pan en duw erop met een spatel. Als het goed is gaat het lekker sissen. Heerlijk geluidje! Laat hem een minuut of 3 zachtjes bakken en houd dus goed in de gaten dat de boel niet aanbakt. Draai hem dan om en bak de andere kant op dezelfde manier.  


Smeltende kaas

Tosti aan beide kanten bakken

Haal de tosti vervolgens uit de pan en strooi een handje goudse kaas op de plek waar de tosti lag. Laat dit even bubbelen en leg dan de tosti erin. Op een gegeven moment ‘plakt’ de tosti aan dat kaaslaagje en dan strooi je het tweede handje Goudse over de bovenkant. Draai de tosti om en wacht tot dat laagje ook is opgenomen door de tosti. Je hebt dan aan beide zijden van je tosti een knapperig kaaskorstje …. jammie!


Kaastostie

Laat de tosti even liggen om iets af te koelen en snijd hem dan in tweeën, of voor het ultieme kaasfeest: trek hem uit elkaar! Beetje ketchup erbij als je daarvan houdt en enjoy!


Kaastosti

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

2 comments

  1. Ik heb al ontbeten, maar na het lezen van dit zou ik zo weer opnieuw willen beginnen; met deze tosti dan. Maar ik zal me netjes houden, want eerst naar de fysiotherapeut, wat andere zaken regelen en dan is het 12.00 uur. Tijd voor lunch met………jawel deze tosti! Heerlijke tip om nog wat geraspte kaas in de pan te strooien. Ik eet deze tosti met een beetje ketchup met daarin……..een drupje tabasco. Ach guilty pleasures…….wie heeft ze niet……:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge