Paella met kip, chorizo en garnalen

Paella

Paella is een Spaans rijstgerecht dat per regio weer andere ingrediënten bevat. Wat dat betreft zijn het net Italianen. De rijst wordt, net als bij het Italiaanse broertje risotto, gegaard in bouillon. Vaak zit er kip en vis in en vaak ook mosselen en garnalen. Deze versie vindt eigenlijk iedereen lekker en eet er iemand mee die niet van vis houdt, houd de garnalen dan apart en serveer ze los of laat ze helemaal weg.

Voor vier personen heb je nodig:

Snijd de chorizo in blokjes (let op: eerst velletje verwijderen!) en bak ze uit in een hete wokpan, hapjespan of echte paellapan. Snijd de kip in blokjes, snipper de ui grof en snijd de paprika in stukjes. Schep de chorizo uit de pan en zet apart. Bak in het achtergebleven vet de kip en de garnalen (doe er een scheutje olijfolie bij als dat nodig is) en schep deze ook uit de pan en zet apart. Bak nu de ui en de paprika in hetzelfde vet totdat het zacht is. Voeg dan de tomatenblokjes, doperwten, saffraan en de rijst toe en roer goed door. Doe dan de warme kippenbouillon erbij en laat de paella dan op laag vuur garen tot alle vocht is opgenomen in de rijst. Dit duurt zo’n 20 tot 25 minuten.

Roer regelmatig in de paella en als de rijst droog gaat staan, doe er dan wat bouillon bij. Als de rijst gaar is voeg je de chorizo, kip en garnalen weer toe en warm het even goed door. Breng op smaak met zout en peper en doe er een lekkere frisse groene salade bij. 


Paella

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge