Gigli met Parmaham & asperges + Het Pastaboek winactie (GESLOTEN)

kookboeken

≈W i n a c t i e ≈

Ik kijk regelmatig naar filmpjes op Jamie Olivers Food Tube Kanaal. Vakmensen die dingen simpel uitleggen en doable maken, ik houd d’r van! Het Pastaboek is het vierde boekje uit een serie kookboekjes die is samengesteld door de mensen van Jamies Food Tube Kanaal. Deze is gemaakt door mijn Italiaanse kookheld: Gennaro Contaldo. Succesrecepten gegarandeerd!

Het boekje bevat vijf hoofdstukken, de basics en dan voor ieder seizoen een hoofdstuk.


2016-05-30-17-08-15


20160530_174021


2016-05-30-17-10-48

En dit ontzettend leuke pastaboekje ga ik weggeven!

Wil je kans maken op dit boekje, dan moet je het volgende doen:

  • Laat in een comment onder dit bericht weten dat je meedoet
  • Like Out mijn Keuken op Facebook voor 1 x meedingen
  • Deel het Facebookbericht van Out mijn Keuken over deze winactie op je eigen tijdlijn voor een extra winkans

Je kunt je aanmelden tot donderdag 9 juni middernacht. Op vrijdag 10 juni krijgt de winnaar persoonlijk bericht!

En voor degenen die het boekje niet winnen hieronder alvast een recept uit het lente hoofdstuk: Gigli met Parmaham & Asperges.

Ingrediënten voor 4 personen:


Gigli

Gigli

Gigli is een heel schattig, schelpachtig pastaatje. De grotere Albert Heijn’s verkopen het van het merk Grand’Italia. Als je het niet kunt vinden, kun je het natuurlijk prima vervangen door fusilli of farfalle.

Breng een pan met ruim water en zout aan de kook voor het koken van de pasta. Snijd de Parmaham in reepjes en snipper de ui. Snijd van de asperges het houtige uiteinde eraf en snijd ze in stukjes van 2 à 3 centimeter. Houd de aspergepunten apart. Bak de reepjes Parmaham in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot ze krokant zijn. Doe dat ongeveer 3 eetlepels olijfolie in de pan en voeg de ui toe. Laat dit zachtjes fruiten tot de ui zacht en glazig is (een minuut of 3). Kook intussen de gigli net niet gaar want het gaart nog even verder in de saus. Voeg de asperges bij de ui en Parmaham en bak het een minuut of 2 mee. Giet dan de hete bouillon erbij en laat het 5 minuten pruttelen. Laat de aspergepunten de laatste minuut even meekoken.

Giet de gigli af (bewaar wat kookvocht) en voeg toe aan de saus. Laat het geheel nog een paar minuten koken. Als het te droog wordt, kun je nog wat kookvocht toevoegen, maar dit is waarschijnlijk niet nodig. Breng op smaak met peper en zout.

Rasp de Parmezaanse kaas en strooi wat over de pasta. Geef de rest erbij voor de liefhebber.


Gigli met Parmaham & Asperges

Gigli met Parmaham & Asperges

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

18 comments

  1. Leuk, ik doe mee! Koken per seizoen vind ik altijd leuk. Het geeft je ook de lekkerste seizoensgroenten en is minder belastend voor het milieu. En gewoon pasta, yum!

  2. Ik doe heel graag mee. Pasta is altijd favoriet bij ons in het gezin, dus een paar nieuwe recepten is altijd lekker.

  3. Ik hou ontzettend veel van Italiaans eten. Dit boekje zou een uitkomst zijn om in alle seizoenen lekker, gezond en natuurlijk te kunnen eten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge