Doperwtensoep

Recept doperwtensoep

Deze snelle, makkelijke en zeer smakelijke soep kan prima dienen als voorgerecht bij een diner. Hij vult best, dus geef niet te grote porties. De soep kan ook heel goed als lunch gegeten worden, met een kaasstokbroodje uit de oven bijvoorbeeld. De soep heeft een wat zoetige smaak door de doperwten. Je kunt hem wat pittiger  maken door bijvoorbeeld wat chilivlokken erdoor te roeren of wat fijn gesneden rode peper. Ik heb er alleen wat rode paprikapoeder overheen gestrooid. 


Doperwtensoep pureren

Ingrediënten voor vier personen:

Breng in een pan de bouillon aan de kook en voeg dan de doperwten toe. Kook ze een minuut of drie. Pureer de soep met een stafmixer en haal hem door een zeef.

Tot zover kun je hem al een tijdje van tevoren klaarmaken en eventueel in de koelkast bewaren. Vlak voor gebruik warm je de soep op en voeg je de crème fraîche toe. Roer met een garde tot de crème fraîche volledig is opgelost. Breng de soep stevig op smaak met zout en peper. Brokkel de geitenkaas in stukjes. Schep de soep in kommen en verdeel de verbrokkelde geitenkaas erover. Bestrooi met wat paprikapoeder.


doperwten pureren

Gezeefde doperwtensoep

Doperwtensoep met geitenkaas

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.