Maaltijdsalade met kip

hoofdgerechten kip maaltijdsalade

Als je deze heerlijke bouillon een keer hebt gemaakt, kun je met het kippenvlees deze lekkere maaltijdsalade maken … of als je deze heerlijke maaltijdsalade wilt maken, kun je net zo goed even een voorraadje kippenbouillon trekken!


Kippenvlees

Ingrediënten voor vier personen:

Trek het gekookte kippenvlees in stukjes. Snijd de paprika in reepjes (verwijder eerst de zaadlijsten) en was en droog de sla. Snijd de sla fijn. Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en de schil en snijd ze in repen. Schil de gember en rasp hem fijn. Pel de knoflook en pers hem uit met een knoflookpers. Voeg knoflook en gember samen in een bakje en roer de yoghurt erdoor. Snijd de bieslook fijn en voeg toe aan de yoghurtdressing.  

Verdeel de sla over de borden en verdeel de paprika daarover. Vervolgens leg je de avocadoreepjes op de borden en verdeel je de kip erover. Bedruppel de salade met de yoghurtdressing. Serveer er eventueel een kaasbroodje uit de oven bij. 

 

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.