Bami zonder pakjes en zakjes

hoofdgerechten vegetarisch bami

Net als met nasi, grijp ik bij bami nog wel eens naar een kant en klaar kruidenmixje. Voor nasi heb ik inmiddels een goede manier gevonden om geen pakjes en zakjes meer te hoeven gebruiken. Hier vind je mijn nasi zonder pakjes en zakjes recept. Via Facebook vroeg iemand me naar een recept voor bami zonder pakjes en zakjes. En na wat probeersels en proeven vond ik deze heel lekker. Ik heb er kipsaté bij gemaakt, dus ik heb door de bami zelf geen vlees gedaan, maar dat kun je natuurlijk gewoon zelf toevoegen.


Bami

Ingrediënten voor 4 personen:

Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Spoel het daarna met koud water af en laat het in een vergiet uitlekken tot je het nodig hebt. 

Snijd de groentes in stukjes van een grootte die goed te roerbakken zijn. Snipper de ui en de knoflook.

Fruit de ui en de knoflook in een wok met een scheutje olie. Als je kip of varkensvlees wilt toevoegen, doe je dat op dit moment. Bak het dan rondom bruin en voeg daarna alle specerijen en de sambal toe. Roerbak dit even kort mee. Voeg dan de fijn gesneden groentes toe en bak die even mee. Voeg daarna de gekookte mie toe en warm alles goed door. Breng op smaak met een scheutje ketjap. Proef en voeg zout, peper en specerijen naar smaak toe. Als je van pittig houdt, doe er dan nog wat sambal door.

Ik heb er kipsaté met pindasaus bij gedaan.

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

2 comments

  1. Mooi en smakelijk recept Esther en je hebt prachtige kruiden gebruikt! En vlees hoeft niet per se door de nasi en bami. Mijn moeder was Indisch en we aten thuis dus vaak oosters. Als ze nasi of bami maakte liet ze het vlees ook wel eens weg. I.p.v. vlees deed ze er dan mooie fijn gesneden reepjes omelet door. Die op het allerlaatste moment toevoegen en dan nog een handje heel fijngesneden selderij of peterselie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge