Basis vinaigrette

Een lekkere dressing is de kroon op je salade. Het begint bij een goede basis. Ik heb inmiddels heel wat dressings gemaakt, maar deze basis vinaigrette past bij bijna alles. Je kunt er nog smaakmakers aan toevoegen zoveel je wilt.


Sjalotje

Sjalotje

Snipper een sjalotje en snijd een paar takjes peterselie fijn. Doe dit in een potje en doe er vervolgens 2 theelepels mosterd, 2 eetlepels wittewijnazijn (of citroensap), 1 theelepel vloeibare honing, zout en versgemalen peper en 6 eetlepels goede olijfolie door. Doe de deksel op het potje en schudden maar. Even proeven en voeg eventueel nog wat zout of peper toe om het verder op smaak te brengen.


Alles in een potje

Alles in een potje

Vinaigrette

Vinaigrette

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge