Mango Chutney

zelf maken bijgerechten groente/fruit mango chutney

Chutney’s komen oorspronkelijk uit de Indiase en Pakistaanse keuken. Het zijn puree’s van vruchten op smaak gemaakt met kruiden, specerijen en suiker. Chutneys zijn heerlijk bij vlees- of kaasplankjes, bij wat vettiger vleessoorten of op een boterham met ham. Maak eens een potje, de volgende keer dat je gaat barbecueën!


Chutney bereiden

Chutney bereiden

Voor een potje van deze mango chutney heb je nodig:

Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de olie in een gewone kookpan en fruit de mango, ui en knoflook. Snijd intussen de peper in kleine stukjes (zaadjes en zaadlijsten verwijderen) en schil en snijd de gember in kleine stukjes. Voeg de peper en gember toe aan de mango en laat een half uurtje pruttelen. Voeg daarna de kruidnagel en suiker toe en laat dit nog 10 minuutjes zachtjes koken. Proef de chutney en breng verder op smaak met cayennepeper en citroensap en laat dit inkoken tot jamdikte. Doe de chutney over in een schone pot en laat afkoelen. Bewaar in de koelkast.


Chutney koken

Chutney koken

Mango Chutney

Mango Chutney

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge