Kedgeree met zalm – recept

Kedgeree met zalm

Kedgeree is een gerecht dat via India naar Engeland is komen overwaaien. Het werd in Engelse landhuizen veel geserveerd bij het ontbijt. Het stond onder andere op de ontbijttafel bij de Crawley’s in Downton Abbey, gekookt door Mrs Patmore. Oorspronkelijk werd het gemaakt met makreel, deze versie is met zalm.

Kedgeree met zalm: recept

Zalm koken in bouillon

Kedgeree met zalm: bereidingswijze

Kook de zalm in de bouillon op standje pruttel in ongeveer 10 minuten gaar. Haal de zalm er dan voorzichtig uit en laat op een bordje afkoelen tot gebruik. Bewaar de bouillon!

Kook de eieren in 8 minuten hard, laat ze schrikken, pel ze en snijd ze in kwarten. Pel en snipper de ui en fruit de ui met de kerriepoeder even in een scheutje olie. Doe dan de rijst erbij en laat twee minuutjes meebakken. Schenk dan de bouillon bij de rijst en kook het daarin in 10 tot 15 minuten zachtjes gaar met de deksel op de pan. Let op voor aanbranden. Doe er wat water bij als het te droog wordt! Rooster de geschaafde amandelen op laag vuur in een koekenpan. Ontdoe de tomaten van de zaadjes en de waterige binnenkant en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Snijd de peterselie fijn en ‘scheur’ de zalm in stukjes. Blancheer de peultjes een minuut of 4 in kokend water.

Meng dan de zalm, tomaten, bosuitjes, peterselie, mango chutney, amandelen en een beetje boter door de rijst. Proef en breng het op smaak met peper en zout. Serveer met de eieren en de peultjes.

Zalmkedgeree met peultjes

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge