Spaghetti met biefstuk en gorgonzola
De combinatie pasta met biefstuk kom je niet heel vaak tegen, maar is wel heel erg lekker. Zeker als je een stukje gorgonzola op de biefstuk laat smelten.
Voor 4 personen heb je nodig:
- olijfolie
- 4 biefstukken
- 200 gram gorgonzola
- 300 gram (liefst verse) spaghetti
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 potje geroosterde paprika
- 50 gram pijnboompitjes
- 1 bosje basilicum
- 50 gram Parmezaanse kaas
Geroosterde paprika
Biefstuk met gorgonzola
Haal de biefstuk een half uur voordat je het gaat bereiden uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Zet alles klaar, want het bereiden gaat snel. Dus: snij de gorgonzola in plakken, snipper de ui en de knoflook, snijd de geroosterde paprika’s in reepjes, rooster de pijnboompitjes (dan krijgen ze veel meer smaak) en zet ze apart tot gebruik, hak de basilicum fijn (bewaar een paar takjes voor de garnering) en rasp de Parmezaanse kaas. Breng een pan met water en flink wat zout aan de kook om de pasta in te koken. Leg 4 stukjes aluminiumfolie klaar. Klaar? Go!
Bak de biefstuk in voldoende boter met wat olie tot iets minder ver dan de gewenste gaarheid. Hij gaart in de aluminiumfolie nog een beetje na, dus bak hem niet te ver door. Twee à drie minuutjes per kant is voldoende, afhankelijk van de dikte van je vlees. Houd je van rood vlees, dan nog korter. Leg de stukken vlees na het bakken op een stukje aluminiumfolie en leg er wat plakjes gorgonzola op. Vouw de folie dicht en laat het vlees zo even rusten. Kook intussen de spaghetti gaar. Als je verse pasta neemt, duurt dit maar een paar minuutjes. Verhit dan wat olie in een wok of ruime koekenpan en fruit hierin de ui en de knoflook. Doe dan de pijnboompitjes en de paprika erbij en bak even mee. Roer de pasta erdoor en als je nog wat gorgonzola over hebt, roer je dat er ook door. Breng op smaak met peper en zout en de fijngesneden basilicum. Verdeel de pasta over de borden en strooi er wat Parmezaanse kaas over. Leg op ieder bord, bovenop de pasta, een biefstuk en leg er een takje basilicum bij.
3 Opmerkingen
HoiHoi! Erg leuk stukje wat je hier geschreven hebt. Ik ga eens verder kijken hier wat voor andere interessante dingen er te vinden zijn 🙂 Groetjes uit Haarlem
Een eerlijk recept Esther wat ik zeker ga proberen, ga alleen wel zelf mijn paprika roosteren op de bbq …..is nog veel lekkerder dan die uit een potje
Dat is inderdaad nóg lekkerder!
Esther onlangs geplaatst…Penne all Arrabiata met kip – recept