Frikadelbroodje

Op zoek naar een lekkere snack? Maak eens een frikadelbroodje! Een gegarandeerde hit bij kids, pubers en iedereen die puber+ is.   Ik vond het recept op de blog Es’ Factory en het viel hier in huis enorm in de smaak.

Voor 4 broodjes:

Laat vier plakjes bladerdeeg ontdooien. Strooi wat bloem op een stukje bakpapier, verwijder het plastic van de bladerdeeg en leg de plakjes op het bebloemde bakpapier.


2016-06-22-12-43-14

Verwarm de oven voor op 220°C. Rol de bladerdeeg voorzichtig uit tot iets langer dan de frikadellen en snijd de plakjes in de lengte doormidden. Kerf in de ene helft streepjes, zodat een raamwerk ontstaat, en leg op de andere helft een frikadel. Doe currysaus (hoeveelheid naar smaak) op de frikadel en leg vervolgens de opengesneden stuk bladerdeeg op de frikadel. Druk de zijkanten aan  met een vork zodat de helften aan elkaar plakken. Schuif nu het bakpapier met de ‘broodjes’ op een bakplaat en zet het ongeveer 25 minuten in de oven.

Na 25 minuten heb je een heet en knapperig pakketje en is de currysaus lekker plakkerig geworden. Eet het met nog een beetje extra (koude) curry of wat mayonaise. Lekker als extraatje bij de lunch of als snack.


2016-06-22-13-16-07

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge