Foodies juli 2016

Iedere maand een moment om naar uit te kijken: de dag dat het nieuwste nummer van Foodies weer op de mat ligt. Het julinummer staat volledig in het teken van de zomer en de prachtige cover straalt dat aan alle kanten uit. Ik moet erg lachen om het voorwoord van hoofdredacteur Joachim Hilhorst, die in Rome de beste ijsadresjes afging. Hij raadt aan, als je in Rome bent, om die malle Trevifontein te negeren en die extra tijd te besteden aan het bewonderen van het Pantheon. Ik kan daar maar één ding over zeggen: EENS!

Op de Foodnotes pagina’s vind je deze maand Festival tips, een kort interviewtje met Ivar de Lange, master bartender, en hoe je zelf ijshoorntjes kunt maken.

Dan volgt er een artikel over ‘snacken op het strand’. Helaas hebben we in Drenthe geen echt strand, als in aan zee, maar volgens mij smaken deze hapjes net zo lekker aan de Baggelhuizerplas of ‘t Nije Hemelriek. Wat dacht je van ‘In pittige olie gemarineerde brie’ of een ‘krabcocktail in a jar‘. Op de Foodies Boeken pagina is onder andere aandacht voor


2016-06-24-14-05-03

Sensationele salades’ van Peter Gordon, een Nieuw-Zeelandse kok. Verder een boek waar ik heel erg benieuwd naar ben: ‘Modern Caribbean Flavors’ van Helmi Smeulders, die een cateringbedrijf runt op Curaçao. Daarnaast ook aandacht voor een boek waarover op OutmijnKeuken.nl binnenkort een review verschijnt: ‘Altijd ijs’ van Marleen Visser. In dit boek staan 100 ijsrecepten en ik ga er een paar voor jullie uittesten. Wat een straf … iemand moet het doen mensen!

Hierna volgen een aantal pagina’s met zeer bruikbare komkommerrecepten, die ik zeker ga uitproberen, gevolgd door een reportage over Kwekerij Zonnemaire op Schouwen-Duiveland. Een mooi en inspirerend verhaal met prachtige foto’s.

Op pagina 45 een nostalgisch receptje: hangop met aardbeien-beschuitjes. Mijn oma maakte dat vroeger wel. Die gaan we zeker weer eens van stal halen.

In stap voor stap koken deze maand gekonfijte citrus, een pavlova met gesuikerde blauwe bessen en pêche melba, gevolgd door een aantal pagina’s waarin basilicum de hoofdrol speelt. Basilicum is één van mijn lievelingskruiden. Tegen die geur kan bijna geen parfum op.

Op de MaDiWoDo pagina’s deze maand: Karbonaatjes met citroentijm en farfalle, Kappertjes-gehaktballetjes met gepofte tomaat en olijf knoflookpuree, Koude sobanoedelsalade met pittige pinda’s en gembertofu, Geroosterde chimichurri-rib-eye met zoete aardappel. Snelle recepten voor doordeweekse dagen.

Verder vind je in Foodies juli: recepten voor zomerse cocktails, recepten voor een luie zomerdag in de tuin en vanaf pagina 80 een aantal snel-op-tafel recepten, waaronder Pompoen-gehaktempanada’s met jalapeño en koriander en zalmwraps met mierikswortelmayo en spinaziesalade.

Op pagina 88 begint de bespreking van het boek ‘Recepten uit de Cariben‘ van Shivi Ramoutar, met een aantal recepten ook daarbij. Wat denk je van Jamaicaanse runderpasteitjes, gevulde krab of piña colada? Het boek ontvang je als je nu een abonnement neemt op Foodies.


2016-06-25-12-32-00

Nadia deelt haar favoriete zomerrecepten met ons, waaronder een watermeloensalade met feta en munt en zelfgemaakte ijsthee van gunpowder (Chinese groene theesoort) en gember.

En het zou natuurlijk geen zomer zijn zonder ijs. Vanaf pagina 102 vind je allerlei ijsrecepten. Denk aan: pistache & honing, stracciatella, blauwe bes en limoen en yoghurt, banaan en caramel. Bij het bekijken van de foto’s loop het water me al in de mond.

Conclusie: een heel fijn nummer van Foodies weer, met veel bruikbare recepten waar ik absoluut iets mee kan.

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge