Pesce al Cartoccio – Vis in een papieren pakketje

hoofdgerechten vis
Vis in een papieren pakketje: pesce al cartoccio

Voor deze vispakketjes kun je allerlei soorten vis gebruiken. Ik heb deze keer schol gebruik, omdat ik dat een heel lekker visje vind. Je kunt ook prima zeebaars, tong of sardines nemen. De vis moet een citrussmaak kunnen verdragen, dat is eigenlijk het belangrijkste waar je bij de keuze van je vis op moet letten.

Vis in een papieren pakketje: ingrediënten voor 4 personen

2016-06-17-18-09-38


Schol

Vis in een papieren pakketje: bereidingswijze

Pel de tenen knoflook en snijd ze in dunne plakjes. Pluk de muntblaadjes en peterselie van de steeltjes en hak ze grof. Bewaar een beetje peterselie voor later gebruik. Pers de citroenen uit en doe dit met de munt, de peterselie, de knoflook, de broodkruimels en wat zout en peper in een kom. Druppel de olijfolie erbij en roer alles goed door elkaar. Verwarm de oven alvast voor op 200°C. Scheur 8 vellen bakpapier af en maak ze vochtig. Leg ze per 2 op elkaar (4 dubbele dus). Leg een visfiletje in het midden van ieder van de vier stapeltjes.


2016-06-17-18-15-30


2016-06-17-18-17-04


Pakketjes maken

Bestrooi met wat zout en peper en druppel wat olie op de vis. Schep dan op iedere filet een kwart van het broodkruimelmengsel, daarna wat pijnboompitjes, dan 2 plakjes mozzarella en nog wat van de achtergehouden peterselie. Leg dan het tweede visfiletje erop. Druppel hierop eventueel nog wat citroensap (als je van zurig houdt), maar in ieder geval nog wat peper en zout. Je hebt nu 4 stapeltjes. Vouw de pakketjes dan strak dicht en leg ze omgekeerd (met de vouw naar beneden) op een bakplaat. Bak de pakketjes 12-15 minuten (dunne visjes iets korter, dikke visjes iets langer). Je kunt de pakketjes in de keuken uitpakken en de vis op een bord overhevelen, maar het is wel zo leuk om iedereen zelf zijn pakketje uit te laten pakken aan tafel. Surprise, surprise!


Vispakketjes met schol, peultjes en gebakken aardappelen

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge