Aziatische garnalenomelet met wortel-sesamsalade – Testrecept Allerhande juni ’16

hoofdgerechten zeevruchten

In het juninummer van Allerhande staat weer heel veel lekkers. Als testrecept heb ik deze maand uitgekozen: Aziatische Garnalenomelet met Wortel-Sesamsalade. Makkelijk en snel belooft het recept. Logisch, want er wordt gebruikgemaakt van voorgesneden groente.

Ingrediënten voor 4 personen:

6 eieren
3 el zoete chilisaus
5 el sesamolie
400 g roerbakmix
200 g wokgarnalen met knoflook
2 el bosuitjes
1 el sojasaus
300 g rauwkost peen julienne
1 el sesamzaad


2016-06-29-18-32-24

Bereidingswijze:

Klop de eieren los met de chilisaus een beetje peper en wat zout. Verhit een eetlepel van de sesamolie in een koekenpan, schenk de helft van het eimengsel erbij en roer door. Doe dan de deksel op de pan en bak de omelet op laag vuur 5 min. Schep de omelet uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Verhit weer een eetlepel olie in dezelfde pan en bak daarin van de tweede helft van het eimengsel nog een omelet.

Zet intussen een wok met een eetlepel sesamolie op en bak hierin de wokgroente een minuut of 7 op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Neem de groente dan uit de wok en bak de garnalen in dezelfde wok zo’n 2 minuten op hoog vuur. Snijd ondertussen de bosuitjes in dunne ringetjes. Meng de sojasaus met de rest van de olie tot een dressing. Meng de dressing met de peen julienne, het sesamzaad en twee derde van de bosui.

Snijd de omeletten in tweeën en verdeel ze over de borden. Verdeel de roerbakmix en garnalen erover en garneer met de rest van de bosui. Serveer de wortelsalade erbij. Lekker met extra chilisaus, limoensap en 1-minuut basmatirijst.

Conclusie:

Een lekker en makkelijk te maken recept. Twee dingen vielen mij met name op. Zorg dat de omeletten echt op laag vuur en langzaam gebakken worden, want ze branden snel aan. De smaak is erg goed door de chilisaus die erdoor zit. Het tweede is dat ik de dressing voor de wortels heel erg zout vond, door de sojasaus. Ik heb er dus nog wat zoete chilisaus en een klein beetje suiker doorgedaan.

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge