Out eet Uit – Fellini Assen

Foto↑: www.iens.nl

Fellini is een Italiaans restaurant dat gevestigd is aan de kop van de Vaart in hartje Assen, naast Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk. Bij Fellini kun je terecht voor lunch, diner, borrel met hapjes en cocktails. Ook hebben ze een speciale kinderkaart. Breng je een bezoek aan het theater of aan de bioscoop, dan kun je gebruikmaken van het Cinema/Theatermenu.

Het restaurant:

Ik was al een paar keer bij Fellini geweest voor een drankje voor of na een voorstelling en ik had er een keer geluncht op het terras. Lekkere broodjes voor een prima prijs op een mooie plek. Ik had er nog niet eerder van de dinerkaart gegeten. We waren er op dinsdagavond, vlak na de drukke TT dagen, dus het was rustig en er was plek genoeg. De opzet van het restaurant is sowieso ruim en rond de tafels is voldoende ruimte. Je zit dus niet bovenop elkaar of je buren. Omdat het gebouw verder uit glas is opgetrokken heb je een heel ruim gevoel als je binnen bent. Het restaurant oogt ‘clean’ en is ook daadwerkelijk goed schoon. Iets wat ik altijd heel belangrijk vind.

De kaart:

De kaart is Italiaans en heeft een ruime keuze aan antipasti, zuppe, insalate, pizza, pasta, secondi en dolci. We kozen voor een hoofdgerecht en een nagerecht. Ik koos voor Ravioli Boscaiola (ravioli met champignons, truffel, room en peterselie), mijn tafelgenoten voor Spaghetti Amatriciana (met tomatensaus, pancetta, ui en Parmezaan) en Spaghetti Norcina (met room, varkensvlees, truffel en peterselie).


Ravioli Boscaiola

Ravioli Boscaiola

Pasta Norcina

Pasta Norcina

Pasta Amatriciana

Pasta Amatriciana

De borden zien er verzorgd uit en de pasta’s zijn alle drie zeer smaakvol. Mijn tafelgenoten kozen allebeide voor de grote portie van de pasta en dat was inderdaad ook een grote portie! Als je niet zo’n grote eter bent, is de kleine portie vermoedelijk voldoende. Zeker als je nog iets voor en/of na neemt. Mijn ene tafelgenoot zat vol na het bord pasta, maar mijn andere tafelgenoot lustte nog wel een toetje en ik ook! Van de ‘dolce‘ lijst namen wij de Tiramisu con Frutti en de Panna Cotta met karamelsaus. De Panna Cotta was heerlijk en werd met huid en haar verslonden. De tiramisu was ook lekker, maar iets te zoet naar mijn smaak. Het frisse rode fruit erop was een voltreffer!


Tiramisu con Frutti

Tiramisu con Frutti

Panna Cotta met Karamelsaus

Panna Cotta met Karamelsaus

Conclusie:

Fellini is een prettige en ruime plek om te eten met familie en vrienden. Het eten is lekker en er is ruime keuze, ook als je met (kleine) kinderen komt eten. De sfeer is relaxt en niet ‘opgeprikt’. Wij hebben voor drie hoofdgerechten, twee desserts en twee rondjes drinken €70,00 betaald, inclusief fooi. Een keurige prijs wat mij betreft.

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

1 comment

  1. Dat ziet er echt leuk uit! Ik moet eerlijk bekennen dat ik in geen eeuwen meer in de Kolk ben geweest.
    De laatste keer was een optreden van Ome Willem…. (Toen ging hij ook nog eens op mijn tenen staan en was ik er helemaal klaar mee… hahahaha)
    Ik krijg het nog druk wanneer ik naar Assen toe ga….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.