Lasagne Bolognese – Italiaans genieten!

lasagne
Lasagne Bolognese

Lasagne is een van de favoriete maaltijden in huize Out. Ik heb ze al in vele soorten en maten gemaakt en er zullen er vast ook nog vele volgen. Zo maakte ik er eens één met gehaktballetjes erin en die ga ik zeker ook eens delen met jullie. Eerder schreef ik als eens over deze lasagne die megalekker was, maar wel een hoop werk en erg tijdrovend. Vandaag laat ik je zien hoe je een iets eenvoudiger, maar zeker niet minder lekkere klassieke lasagne maakt met de traditionele bechamelsaus.

Lasagne Bolognese recept

Lasagne Bolognese: het recept (4 personen):

Voor de bechamel:

Lasagne Bolognese: bereidingswijze

Snijd de wortel in kleine blokjes en snipper de ui. Verhit dan een scheut olie in een braadpan en bak de wortel en de ui een paar minuutjes, tot ze zacht zijn. Voeg dan het gehakt toe en rul totdat het gehakt mooi bruin is. Giet dan de wijn erbij en laat het verdampen. Voeg wat zout toe en giet dan de passata erbij. Laat dit een half uurtje rustig pruttelen. Voeg aan het einde nog wat peper toe en proef even of het nog iets nodig heeft. Verhit intussen de oven voor op 200°C en maak de bechamel. Smelt de boter daarvoor in een pannetje en voeg daarna al roerend de bloem toe. Roer stevig, zodat je geen klontjes krijgt. Voeg dan scheutje voor scheutje de melk toe terwijl je stevig blijft roeren. Als alle melk is toegevoegd en je een klontvrije saus hebt, proef je even en doe je er wat zout en peper naar smaak bij. Een beetje nootmuskaat is ook heel lekker erbij.

Vet een ovenschaal in met boter en leg er een laag lasagnebladen in. Schep daarop een derde deel van de vleessaus, verdeel daarover een derde van de bechamel, bestrooi met de Parmezaanse kaas en verdeel er wat klontjes boter over. Herhaal dit nog twee keer maar op de bovenste laag hoeft geen boter meer. Je eindigt dus met wat Parmezaanse kaas. Zet de schaal een half uur in de oven en laat hem daarna heel even een paar minuutjes staan voordat je het aansnijdt.

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge