Basis groene pesto

Zelf pesto  maken is echt een piece of cake en het is echt lekkerder dan als je een potje in de winkel koopt. Als je zorgt voor goede ingrediënten proef je echt het verschil. Pesto is heerlijk door de pasta, maar ook lekker op een broodje oude kaas. Ik vind het wat lastig om precieze hoeveelheden aan te geven, want ik maak het altijd op gevoel. Voel je dus vooral vrij om met de hoeveelheden te experimenteren om tot de voor jou ideale pesto te komen.


Basilicum plantje

Basilicum plantje

Recept voor 3/4 gevuld jampotje:

Rooster de pijnboompitjes even in een droge koekenpan. Dan krijgen ze nog meer smaak. Laat ze even afkoelen. Pluk de blaadjes van een basilicumplantje en doe die in de hakmolen van een staafmixer (of keukenmachine). Pel de knoflook en snijd hem in grove stukken en doe het ook in de hakmolen. Doe dan de pijnboompitten erbij en een flinke scheut olijfolie. Hak dit fijn met de staafmixer totdat je een smeuïge massa hebt. Voeg eventueel nog wat olie toe als dat nodig is. Doe de kaas erdoor en mix nog even met de staafmixer. Proef dan goed en breng op smaak met zout en peper.


2016-06-21-17-26-36

Ik vind het lekker om er nog een klein beetje citroen- of limoensap door te doen, dan wordt het wat frisser. Zonder is hij ook heel lekker, dus het hoeft niet. Doe de pesto over in een potje met deksel en zet het in de koelkast om lekker koud te worden. Probeer het eens op een boterham met kaas!


Groene pesto

Groene pesto

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge