Pommes Duchesse

bijgerechten met aardappel pommes duchesse

Pommes Duchesse is een chic aardappel bijgerecht dat het heel goed doet bij een dinertje. Het zijn hoopjes aardappelpuree die met een spuitzak op een bakplaat gespoten worden. In de oven worden ze dan krokant van buiten en blijven ze fluweelzacht van binnen. Je kunt ze heel goed voorbereiden en in de koelkast bewaren tot ze de oven in moeten.


Aardappelen pureren

Aardappelen pureren

Voor 4 personen heb je nodig:

Verwarm de oven voor op 180°C.  Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Spoel ze even af en doe ze in een pan met wat water en zout.

Kook de aardappelen in zo’n 15 tot 20 minuten helemaal gaar. Giet ze af en laat ze even droog stomen. Pureer ze met een pureeknijper  of een roerzeef. Roer dan goed door zodat er een samenhangende puree ontstaat. Roer dan de zachte boter erdoor en voeg eventueel nog wat zout toe. Breek de eieren en vang 1 heel ei en 2 eidooiers op in een bakje en roer dit los. Klop dit nu stevig door de puree tot je een homogene massa hebt. Doe een stervorming spuitmondje in een spuitzak en vul de spuitzak met de puree. Dit gaat het handigst door de spuitzak in een maatbeker te zetten, zodat je twee handen vrij hebt.


Aardappelpuree mengen met boter en eieren

Aardappelpuree mengen met boter en eieren

Spuitzak vullen

Spuitzak vullen

Rozetjes spuiten

Rozetjes spuiten

Bekleed een of twee bakplaten met bakpapier en spuit hier rozetjes van de puree op. Mijn stervormige spuitmondje is een tijdje geleden gesneuveld, dus ze hebben bij mij een wat andere vorm gekregen, maar dat maakt voor de smaak niet uit gelukkig. Tot zover kun je het voorbereiden. Wel afdekken en in de koelkast bewaren. Zet de platen in de oven en bak de pommes duchesse ongeveer 20 tot 25 minuten. Houd het wel een beetje in de gaten. Haal ze eruit als de kleur goudbruin is.


Pommes duchesse

Pommes duchesse

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

1 comment

  1. Beste Esther, ik heb de humus nagekookt en we zijn blij verrast met het, mede door de voortreffelijke documentatie, behaalde resultaat.
    Dank en groet, Jos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge