Allerhande Maaltijdbox – review

producten

Maaltijdboxen zijn er tegenwoordig te kust en te keur. Dit was mijn eerste ervaring met een maaltijdbox en ik sta er dus volledig onbevooroordeeld in. Aan de andere kant: dit is dan natuurlijk ook mijn enige ervaring met een maaltijdbox, dus vergelijken met boxen van andere merken kan ik niet. De Allerhande Maaltijdbox is recent wel als beste getest door de Consumentenbond.


Inhoud maaltijdbox

Inhoud maaltijdbox

Wat is de Allerhande maaltijdbox precies?

In de maaltijdbox van Albert Heijn vind je alle ingrediënten en recepten voor drie verse maaltijden. De recepten zijn bedacht door het Allerhande Foodteam en zij beloven iedere week drie gevarieerde gerechten die binnen een half uur op tafel staan. En extra handig omdat het Albert Heijn is: je kunt de rest van je boodschappen meteen meebestellen en ook thuis af laten leveren.

Hoe werkt het?

Het is eigenlijk heel erg simpel. Je kiest online een maaltijdbox voor 2 of voor 4 personen en die voeg je toe aan je winkelmandje. Doe je overige boodschappen online (ik heb van de gelegenheid gebruikgemaakt om de voorraad frisdranken en andere zware dingen aan te vullen, zodat ik er zelf niet mee hoef te zeulen). Klik dan op de button ‘online bestellen‘, kies het tijdstip waarop je de Box bezorgd wilt hebben of wanneer je hem ophaalt bij een Pick up Point en Klaar is Kees!


20160705_101038

Ik had een bezorgtijd geselecteerd op maandagmiddag tussen 16:00 en 18:00 uur. Om 15:45 uur kreeg ik een smsje met daarin een preciezere bezorgtijd. Fijne service!

De doos werd gekoeld afgeleverd en de rest van mijn bestelling zat in stevige kratten. Hiervoor betaal je een borg van € 4,00 per krat. Als je je kratten weer inlevert krijg je dat bedrag weer terug. Op de website kun je zien wat er in de huidige box en de volgende box zit. In de box zit een boekje met alle recepten en aanvullende informatie over de producten.


Romige pasta met broccoli en gegrilde varkenshaas

Romige pasta met broccoli en gegrilde varkenshaas

Kruidige kip-linzenburger met curry-aardappel & Groenterijke nasi met homemade atjar

Kruidige kip-linzenburger met curry-aardappel & Groenterijke nasi met homemade atjar

Groenterijke nasi met homemade atjar

Het eerste gerecht dat ik uit de box heb gemaakt is de (vegetarische) nasi. Om een goed beeld te krijgen heb ik me volledig aan de receptuur gehouden en geen dingen toegevoegd om de smaken te veranderen of te versterken. Iets wat ik normaal wel altijd doe. De receptuur was makkelijk te volgen, net zoals alle recepten uit Allerhande eigenlijk, en het gerecht stond inderdaad binnen een half uur op tafel. Was het lekker? Ja! Maar mijn huisgenoten vonden mijn eigen nasi wel veel lekkerder. Dat komt waarschijnlijk omdat ik mijn gerechten vaak stevig kruid en deze nasi naar onze smaak wat vlak was. Ik kan me voorstellen dat dit in een box niet te voorkomen is, omdat iedereen het lekker moet vinden en erg uitgesproken smaken misschien wat minder toegankelijk zijn. Bij de homemade atjar had ik me wat meer voorgesteld dan wortels en Amsterdamse uien. Ik zou zelf nog een lekkere satésaus en wat kroepoek toevoegen.


2016-07-04-17-52-42

Kruidige kip-linzenburger met curry-aardappel

Het tweede gerecht uit de box dat ik heb gemaakt is de kruidige kip-linzenburger met curry-aardappel. Ook hier heb ik me weer braaf 100% aan het recept gehouden. Ik moet eerlijk zeggen dat het idee van linzen in een burger mij niet zo aansprak. Ik houd namelijk niet heel erg van linzen. Dat viel gelukkig 100% mee. De burger was heerlijk en vulde, vooral door de linzen, goed. Ook de curry-aardappelen smaakten goed, al vond ik de voorgeschreven 20 minuten bakken wel wat lang voor kleine stukjes aardappel. De rauwe witlofsalade met druiven was een minder groot succes. Ik houd er wel van, maar mijn kinderen hebben toch liever gekookte of gewokte witlof. In de box zat deze kant-en-klare mangochutney. Erg lekker en stevig gekruid. Mijn zelfgemaakte versie is wat fruitiger en zou er ook heel goed bij passen.


Kruidige kip-linzenburger met curry-aardappel

Kruidige kip-linzenburger met curry-aardappel

Romige pasta met broccoli en gegrilde varkenshaas

Het derde gerecht uit de box was romige pasta met broccoli en gegrilde varkenshaas. Ik heb hierbij een ietsiepietsie vrijheid veroorloofd, want ik heb de varkenshaas niet gegrild, maar gebakken in een koekenpan. Het recept was eenvoudig te volgen en bijzonder vond ik dat je de broccoli de laatste minuten aan de pasta toevoegt en meekookt…. Ik weet niet wat de Italianen daarvan vinden, maar praktisch is het wel. Het scheelt een pan in de afwas. De gorgonzola zorgde voor het romige onderdeel van dit gerecht. De zongedroogde tomaten heb ik weggelaten, want één van mijn huisgenoten houdt daar niet van. Mijn zoon vond dit het meest geslaagde gerecht uit de box en ik geloof dat ik het met hem eens ben. What can I say, wij zijn pastalovers.


Romige pasta met broccoli en gegrilde varkenshaas

Romige pasta met broccoli en gegrilde varkenshaas

Conclusie:

Een foodbox in het algemeen is een uitkomst in een gezin op de dagen dat beide ouders werken. Je hoeft niet na te denken over wat je wilt gaan koken, alles wat je nodig hebt staat in de koelkast klaar en de gerechten zijn snel klaar. De foodbox van Allerhande heeft daarbij nog het voordeel dat het heel vertrouwd is. Iedereen heeft wel eens iets uit Allerhande gekookt of toch minimaal de Allerhande doorgebladerd.  De stijl is dus laagdrempelig en toegankelijk. Het is wel van belang dat alle gezinsleden ‘makkelijke’ eters zijn en vrijwel alles lusten. Je heb op ‘boxdagen’ niet veel keuze namelijk.

Zou ik de box nogmaals bestellen? Ik denk het niet. Ik houd er namelijk heel erg van om ‘s morgens te verzinnen wat ik wil koken ‘s avonds, een boodschappenlijstje te maken en dan boodschappen te doen. Dat hele proces wordt overgeslagen als je een box bestelt. Als je weinig tijd hebt: ideaal! Maar in mijn geval neemt het een hoop plezier en voorpret weg. De kwaliteit van de box van Allerhande was overigens prima. De producten zijn vers, de recepten prima, geschikt voor een breed publiek en goed te doen. Ik kan de box absoluut aanraden voor dagen dat je weinig tijd hebt en toch gevarieerd en gezond wilt eten. Wat nog wel een puntje van aandacht is: als je grote eters in huis hebt (zoals ik) is de hoeveelheid eten in de box misschien niet genoeg. De nasi was voldoende voor vier personen, maar de andere twee gerechten gingen met 3 personen helemaal op.

Wat ik heel prettig vind aan deze specifieke box: als je een box bestelt kun je je overige boodschappen gratis mee laten bezorgen. Gemak dient de mens!

Heb jij ervaring met een maaltijdbox? En zo ja, welk? En wat vond je ervan?

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge