Pompoenmuffins

bakken - cake lunch pompoen muffins

Deze muffins zijn niet zoet en kunnen dus  heel goed gegeten worden bij de lunch of het ontbijt. Maar ook bij de thee of koffie zijn ze heerlijk. Ze zijn gemaakt met honing in plaats van suiker en plantaardige olie in plaats van boter. Het vruchtvlees van de pompoen zorgt voor een smaakvolle, vochtige kruimel.

Voor 12 stuks:


Muffins

Muffins

Bereidingswijze:

Snijd de pompoen in blokjes van een halve centimeter bij een halve centimeter en kook in 5 tot 10 minuten gaar in een klein laagje water. Laat ze goed uitlekken en afkoelen. Knip 12  stukjes bakpapier in vierkantjes van ongeveer 15 x 15 cm of gebruik kant en klare papieren muffinvormpjes. Vet de vorm in en duw de papieren vormpjes in de vorm. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Zeef de meelsoorten, het bakpoeder en zuiveringszout boven een grote kom en roer het zout en de rozemarijn erdoor. Als er vliesjes van het volkorenmeel achterblijven in de zeef, bewaar die dan voor de topping. Houd een derde van de pompoenblokjes en alle pompoenpitten apart en doe de rest van de ingrediënten in een kom en roer alles goed door elkaar. Schenk de natte ingrediënten bij de droge en meng nat en droog met een grote lepel door elkaar in zo weinig mogelijk spatelbewegingen. Alles moet natuurlijk goed gemengd zijn, maar als je te lang mengt, zal de smaak van de muffins wel goed zijn, maar wordt de textuur veel minder licht. Laat het beslag 5 minuten staan en verdeel het dan over de papieren vierkanten in de holten van de muffinvorm. Strooi de bewaarde vliesjes en pompoenblokjes plus de pitten over de muffins. Bak ze 20-25 minuten in het midden van de oven, of tot ze gerezen zijn en een prikker die u in het midden steekt er schoon uitkomt.


2016-07-06-14-33-24

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge