Nostalgie: Hangop met aardbeien-beschuitjes

recept hangop met beschuit en aardbeien

In Foodies Magazine van juli 2016 staat een verhaaltje over de Wannée, kookboek van de Amsterdamse Huishoudschool. Ik heb ooit een exemplaar van mijn schoonmoeder gekregen en ik sla hem er nog regelmatig op na. Bij het artikel staat het recept voor hangop met aardbeien-beschuitjes en daarvan ging mijn hart sneller kloppen. Ik herinner mij een logeerpartij bij mijn oma in Den Helder waar zij dit toetje voor ons heeft gemaakt. Ik vond het heerlijk en was benieuwd of ik het nu nog net zo lekker zou vinden. En ja! Ik vond het net zo heerlijk.

Voor vier personen heb je nodig:
Bereiden:

Leg een passeerdoek, schone theedoek of kaasdoek in een vergiet en zet het op een kom. Giet de yoghurt vervolgens in de doek en knoop hem dicht (bijvoorbeeld met knijpers).


Hangop maken

Hangop maken

Beschuit in de hangop leggen

Beschuit in de hangop leggen

Zet het geheel minimaal 6 uur, maar liever nog een hele nacht, in de koelkast. Wat je overhoudt is een hele dikke yoghurt. De wei die in de kom is gelopen kun je wegdoen. Roer door de hangop een eetlepel van de suiker. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Roer dit ook door de hangop. Verdeel de hangop vervolgens over 4 kommetjes en leg in ieder kommetje een beschuit op de hangop en druk die er goed in. Laat dit een kwartier tot een half uurtje staan, zodat de beschuit zacht wordt. Was de aardbeien, haal het kroontje eraf en verdeel de aardbeien over de beschuit. Strooi hier nog een lepeltje suiker over.


2016-06-27-19-28-08

Oproep:

Geïnspireerd door dit dessert en door bijvoorbeeld ook dit recept van mijn moeder wil ik graag meer nostalgische recepten verzamelen en delen op mijn site. Dus: heb je een recept (liefst met een mooi verhaal of herinnering) dat hier geschikt voor is, laat dat dan hieronder bij ‘comments’ even weten of mail me op esther@outmijnkeuken.nl. Ik ben heel benieuwd naar jullie verhalen.

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.