Spaghetti Carbonara is een heel bekend pastagerecht uit de Midden-Italiaanse streek Lazio. Het heet ‘carbonara‘ omdat het gemaakt werd door de vrouwen van de arbeiders die in de Apennijnen hout verzamelden voor het maken van houtskool. Carbonara betekent ‘van de kolenbrandersvrouw‘. Het is niet moeilijk te maken en het is snel klaar. Zet wel alles klaar zodat je in één keer door kunt werken.
Voor 4 personen heb je nodig:
- 25 gram boter
- 150 gram pancetta, in blokjes
- 1 teentje knoflook
- 400 gram spaghetti
- 2 eieren, losgeklopt
- 40 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- 40 gram Pecorino, geraspt
- zout & peper
Bereidingswijze:
Zet een pan met ruim water en zout op voor de pasta. Kook hierin de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Smelt de boter in een wok of hapjespan. Bak hierin de pancetta en de (hele) knoflook totdat de knoflook bruin wordt. Haal de knoflook er dan uit en gooi hem weg. Doe de gekookte, uitgelekte pasta bij de pancetta en roer goed door. Haal dan de pan van het vuur en roer de eieren, de helft van beide soorten kaas en wat peper en zout erdoor. Roer dit goed door, de ei moet zich gaan hechten aan de spaghetti. Roer dan de rest van de kaas erdoor en dien het gerecht meteen op, met een vitaminerijke salade. Strooi eventueel nog wat extra Parmezaan erover.
2 Opmerkingen
Was altijd een van mijn favorieten, maar sinds mijn operatie valt het meestal te zwaar. Jammer hoor..
Anne-Marie onlangs geplaatst…Lustopwekkend eten..gaat de liefde van de man door de maag?
Oeh dat kan ik me voorstellen! Het is een stevige hap. Misschien toch eens een wat lichtere versie verzinnen …