Review: Altijd ijs – Marleen Visser + recept bosvruchtenpulp ijsjes

kookboeken

Altijd IJs is geschreven door ijs-lover Marleen Visser en het biedt ijsrecepten voor ieder seizoen. Want waarom zou je het eten van dit heerlijke koude goedje beperken tot alleen warme dagen?

Het boek

Het boek begint met wat achtergrond over Marleen en daarna volgt een uitleg over hoe je dit boek het beste kunt gebruiken en een hoofdstukje over ‘benodigdheden’. Daarna legt Marleen uit dat het heel handig is als je een ijsmachine hebt (je kunt ze tegenwoordig al voor een paar tientjes kopen), maar dat je ook prima ijs kunt maken zonder. Het kost alleen wat meer tijd.

Het ‘werkdeel’ van het boek begint met een hoofdstuk met basisrecepten. Hier vind je Roomijscustard, suiker- of honingwater, basis voor yoghurtijs, basis voor kokosijs, basis voor avocado-ijs,  basis voor cashewnotenijs en basis voor bananenijs. Hierna volgen vier hoofdstukken met ijsrecepten voor ieder ieder seizoen.

In het lentehoofdstuk vind je onder andere yoghurtijs met rabarbercompote, groene smoothie-ijsjes, limoncello ghiacciolo en splitijsjes. Als dat je niet in the mood krijgt voor het voorjaar, dan weet ik het niet meer.

De zomer is en blijft natuurlijk hét ijsseizoen. In dit hoofdstuk vind je onder andere  frambozencalippo’s, ouderwetse perenijsjes, bosvruchtenpulpijsjes (recept hieronder) en mojito-pops.

Als de herfst aanbreekt gaan we over op de specerijen. In dit hoofdstuk vind je onder andere: appeltaartijs, stoofpeertjesijs, sinaasappel-sumakijs en ananas-five spice ijs. Hoe wel de zomer nog niet eens goed op gang is gekomen, verheug ik me al op de herfst met deze heerlijke ijsjes.

En dan wordt het winter. Een seizoen vol feestelijkheden en gezelligheid. In dit hoofdstuk vind je onder andere crème brûlée-pops peanut butter cup-ijs, peer-amaretto-ijs, kamille-honingpops en dulce de leche-ijs.

De foto’s in alle hoofdstukken zijn prachtig en de omschrijvingen zijn prima te volgen en goed te doen voor iedereen. Het boek sluit af met een handige receptenindex.

Van Marleen mag ik een recept uit het boek met jullie delen en ik heb gekozen voor de bosvruchtenpulpijsjes. Ze zijn te maken zonder ijsmachine. Je hebt er wel ijsvormpjes voor nodig, die van mij heb ik voor een paar euro bij Xenos gekocht.

Ingrediënten:
  • 170 gram bosvruchtenpulp (ik heb gepureerd diepvriesfruit gebruikt)
  • 2 kleine bananen, zonder schil en in stukjes
  • 2 tl honing
  • sap van 1 limoen
  • keukenmachine
  • ijsvormpjes of andere vormpjes en losse houten stokjes


2016-07-08-21-41-34


bosvruchtenpulp ijsjes

Bereidingswijze:

Pureer alle ingrediënten in de keukenmachine tot een egale massa. Vul de ijsvormpjes met de puree en zet de bijgeleverde stokjes erin. Als je losse vormpjes gebruikt zonder bijpassende stokjes zet je de vormpjes 1 tot 2 uur in de vriezer en dan duw je er houten ijsstokjes in. Laat de ijsjes zeker 4 tot 6 uur hard worden in de vriezer voordat je ze kunt eten.

Wat ik bijzonder lekker vond aan deze ijsjes was dat ze niet te zoet waren. Het zoete komt alleen van het fruit en een beetje honing, geen suiker!

Titel: Altijd IJs
Auteur: Marleen Visser
o.a. te koop bij Bol.com
Hardcover: € 19,99
Ebook: € 9,99

Marleen Visser heeft een blog die zeer de moeite waard is om te volgen:
Share Love not Secrets

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.