Coq au Vin

hoofdgerechten kip coq au vin

Coq au Vin is een traditioneel Frans gerecht dat heerlijk is met aardappelpuree en bijvoorbeeld snijboontjes. Ik heb er deze keer geroosterde aardappelen bij gegeven, met wat zelfgemaakte mayonaise.

Ingrediënten voor 4 personen:


2016-06-26-17-23-39

Bereidingswijze:

Dep de kipdelen droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout. Pel en snipper de sjalotjes en de knoflook en snijd de wortel in blokjes en de champignons in kwarten. Als je spek aan één stuk hebt, snijd dit dan in blokjes.

Verhit een flinke scheut olijfolie in een braadpan. Bak de kip in delen rondom bruin en schep ze dan weer uit de pan. Als alle kip aangebraden is, schep je het overtollig bakvet uit de pan en bak je de spekblokjes aan. Hier komt voldoende vet uit om verder in te bakken. Als de spek knapperig en bruin is doe je de wortelblokjes, sjalot en knoflook erbij. Bak dit zachtjes even mee, zonder dat het verkleurt. Roer dan de tomatenpuree erdoor en bak dit nog een minuutje mee. Dan gaat de wijn erbij en dat breng je aan de kook. Laat de alcohol eruit verdampen. Dan gaat het vuur laag en doe je de kipstukken erbij. Voeg de laurierblaadjes, de champignons en de tijm toe. Doe de deksel op de pan en laat het geheel een uurtje sudderen. Draai de kipdelen regelmatig om in de pan.

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge