Homemade kruidige granola

Kruidige granola

Granola is heerlijk door de yoghurt. Het is heel simpel zelf te maken en zo weet je zeker dat er geen houdbaarheids-, kleur- of smaaktroep aan is toegevoegd. Deze versie bevat geen zoetigheid, dus je yoghurt heeft waarschijnlijk nog wel een schepjes suiker of honing nodig, maar hij is lekker kruidig en knapperig.

Ingrediënten voor een flinke pot:


Granola bakken

Verwarm de oven voor op 160°C. Breek de rijstwafels in kleine stukjes. Vermeng ze in een kom met het sesamzaad, de komijn, kaneel, kerrie en havermout. Vooral de komijn geeft een bijzondere smaak aan de granola. Splits de eieren en klop het eiwit schuimig. Bewaar de dooiers om bijvoorbeeld een keer ijs mee te maken. Roer de olie voorzichtig door het eiwitschuim. Meng vervolgens het eiwit door het havermout-kruidenmengsel. Schep het goed om. Verdeel alles over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster het ongeveer 30 minuten in het midden van de oven. Haal het dan uit de oven en laat afkoelen. Hak intussen de walnoten grof en schep door de afgekoelde granola en bewaar het in een pot die je goed af kunt sluiten.


Zelfgemaakte granola

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

2 comments

  1. Hé, dit is een lekker en voor mij zeer bruikbaar recept! Vanwege diabetes eet ik Kh-arm en daardoor gebruik ik(nog) geen medicatie. Hier zitten ze weliswaar in, maar aanvaardbaar. Zou ik eventueel de havermout kunnen vervangen door amandelmeel of cocosmeel? Alhoewel, ik doe een maar paar lepels door de yoghurt of hangop, dus aanvaardbaar. Zoeten ga ik met stevia of andere zoetstof. Ik ga het proberen Esther 🙂

    1. Ik heb niet veel ervaring met amandelmeel en cocosmeel, maar volgens mij moet het kunnen hoor. En volgens mij zijn de koolhydraten die in havermout zitten van de goede soort, maar ik ben geen deskundige dus ik kan mij vergissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge