2 x IJs – mangosorbet en citroenijs

IJs citroen ijs

Als de zon gaat schijnen krijg ik als vanzelf zin in ijsjes. Hier in de buurt hebben we niet te klagen over goede ijssalons die lekker ijs maken in allerlei soorten en maten. Toch vind ik het leuk om het af en toe zelf te maken. Het geeft een aangenaam soort voldoening. Deze twee ijssoorten heb ik gemaakt in de Magimix Le Glacier 1.1. waarover ik deze review schreef.

Voor het mango-ijs heb je nodig:

Als je een verse vrucht gebruikt, schil deze dan zorgvuldig en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd het vruchtvlees vervolgens in blokjes. Gebruik je diepvriesfruit, laat het dan even in een vergiet ontdooien anders kun je er geen mooie puree van draaien. Pureer de mangoblokjes in een keukenmachine of blender (of met de staafmixer) met 200 ml water, het limoensap, de suiker en eventueel de rum. Giet het mengsel nu in een draaiende ijsmachine en als er een mooie sorbet is ontstaan schep je het over in een diepvriesbak en kun je het in de vriezer bewaren…. of je eet het meteen op natuurlijk!

Voor het citroenijs heb je nodig:

Boen de citroenen goed schoon en rasp ongeveer een eetlepel rasp van de schil. Snijd de rasp nog even goed fijn met een scherp mes. Halveer dan de citroenen en pers ze uit. Doe het sap met een eetlepel rasp, de karnemelk en de suiker in een kom of grote (maat)beker. Als je dit een tijdje grondig doorroert lost de suiker op. Als het mengsel erg is opgewarmd, zet het dan nog een poosje in de koelkast. Zet de ijsmachine aan en schenk het mengsel door het vulgat in de machine. Afhankelijk van de machine die je gebruikt heb je dan in een kwartier tot een half uur heerlijk, romig citroenijs!


Mango ijs

Mango ijs

Citroenijs

Citroenijs

In zelfgemaakt ijs zitten uiteraard geen conserveringsmiddelen. Maak het daarom in kleine hoeveelheden en bewaar het niet langer dan een paar dagen in de vriezer …. als je dat al redt!

Ik ben altijd op zoek naar ijs inspiratie, dus: wat is jullie lievelingsijs?

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.