Uit nieuwsgierigheid kocht ik laatst dit potje truffel-paddenstoeltapenade. Als je van truffel houdt is dit echt een schot in de roos. Ik heb het laatst door deze kaasfondue gedaan en ik heb het op een toastje geproefd. De smaak en geur van truffel is wat mij betreft één van de lekkerste geuren en smaken die er bestaan. Ik ben al jaren op zoek naar een parfummaker die de geur van truffel kan omzetten in een truffel geurwatertje, zodat ik de geur de hele dag om me heen kan hebben. Maar we dwalen af … ik vind deze tapenade zo lekker, dat ik vind dat het een eigen pastagerecht verdient. Bij deze dus: pasta met mascarpone, champignons en truffelsaus. Enjoy!
Voor vier personen heb je nodig:
- 400 gram tagliatelle
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 250 gram spekreepjes
- 350 gram kleine champignons
- 250 gram mascarpone
- wat kookvocht van de pasta
- 2 tot3 eetlepels truffel paddenstoel tapenade
- versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze:
Zet een pan met ruim water en zout op om de pasta in te koken. Maak de champignons schoon met een borsteltje. Snijd ze in kwarten en de echt kleintjes in tweeën. Verhit een (droge) wok of koekenpan en bak hierin de spekjes. De spekjes geven voldoende vet af om verder in te bakken. Kook intussen de pasta gaar. Voeg de champignons bij de spekjes en bak even mee. Roer dan de mascarpone erdoor en als het goed is gesmolten kun je de truffel tapenade erdoor roeren. Giet de pasta af en vang wat kookvocht op. Roer de gare pasta door de saus en leng het aan met wat kookvocht om te zorgen dat de saus niet te droog is.
Wat vind jij van truffel?
2 Opmerkingen
erg lekker recept. Alleen heb ik de spek vervangen voor pancetta (had ik nog in huis) en op het laatst ‘n beetje truffelolie van Foodelicious!
Klinkt goed! Leuk dat je het even laat weten 🙂
Esther onlangs geplaatst…Pina Colada – Tropisch Genieten