Spaghetti & meatballs

hoofdgerechten pasta
Spaghetti & Meatballs

De gehaktballetjes zijn gemaakt met Parmezaanse kaas. Dit geeft een hoop extra smaak aan de balletjes die versterkt wordt door een heerlijke tomatensaus. Dit recept is perfect om te maken voor grote groepen. Ik geef hier de ingrediënten voor vier porties, maar dit is makkelijk te verdubbelen of te verdrievoudigen. Serveer bij grotere groepen de saus en de pasta apart en zet het in schalen op tafel zodat iedereen zelf op kan scheppen.

Voor 4 personen:

400 g spaghetti
500 g rundergehakt
1 fijngesneden rode paprika
1 ui
2 teentjes fijngehakte knoflook
800 g gepelde tomaten
1 blikje (70 g) tomatenpuree
7 el geraspte Parmezaanse kaas
1 ei
2 el olijfolie
1 el grove mosterd
1 el ketchup
1/2 tl nootmuskaat
2 el bruine suiker
1 el gedroogde basilicum
1 el gedroogde peterselie
naar smaak versgemalen peper – zout


Gehaktballetjes

Gehaktballetjes

saus

Spaghetti & Meatballs: bereidingswijze:

Maak het gehakt aan met het ei, zout, peper, nootmuskaat, ketchup en de mosterd. Voeg hier de Parmezaanse kaas aan toe, kneed goed door en draai er kleine balletjes van. Verhit de boter in een pan en bak de balletjes rondom bruin. Haal de balletjes uit de pan en hou deze warm onder folie. Fruit vervolgens in dezelfde pan de ui, paprika en knoflook. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit kort mee. Giet de tomaten erbij en prak ze kapot. Breng op smaak met de basilicum, peterselie, bruine suiker, zout en peper. Doe de gehaktballetjes terug in de saus en stoof alles zachtjes gaar in 20 minuten.

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met de saus en balletjes.


20160711_202600 (1)

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.