Culinaire cadeautips augustus 2016

Ken je dat? Iemand vraagt je: ‘wat wil je eigenlijk hebben voor je verjaardag?’ en jij valt stil… Herkenbaar?

Ieder jaar neem ik me vlak na mijn verjaardag weer voor om een lijstje te maken van alle dingen die ik tegenkom en leuk vind om als cadeautje te vragen. Ieder jaar komt er weer niks van, maar vanaf nu ga ik het echt doen en ik ga die lijstjes delen op mijn site, zodat jullie er misschien ook iets aan hebben. Iedere eerste van de maand ga ik een artikel plaatsen met daarin leuke cadeau ideeën op kookgebied om weg te geven of om op je verlanglijstje te zetten. Ik zoek naar tips in allerlei prijsklassen, zodat er voor iedereen wat bij zit. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben en tips zijn zeer welkom!

Culinaire cadeautips augustus 2016:

In samenwerking met Fonq.nl mocht ik deze ontzettend leuke ijsmachine van Magimix testen. Wat ik ervan vond lees je hier. IJsmachines zijn niet meer zo heel duur en het is ontzettend leuk om je eigen ijs te maken. Bovendien weet je dan precies wat erin gaat. Magimix staat als merk goed bekend en deze ijsmachine heb je in twee maten. De 1,1 liter versie bestel je bij Fonq.nl voor € 64,90 en de 1,5 liter versie hebben ze voor € 84,50. Een superleuk cadeau om te geven of te krijgen!


Als je, net zoals ik, niet in het bezit bent van een frituurpan en toch af en toe wilt frituren, is een keukenthermometer geen overbodige luxe. Ik heb ← deze. Waar je bij de aanschaf op moet letten is dat het meetpunt helemaal onderaan de thermometer zit, zodat je hem ook kunt gebruiken voor kleine laagjes. Erg handig als je bijvoorbeeld de temperatuur moet meten van een klein laagje suiker. Zo hoef je niet een aparte suikerthermometer aan te schaffen. Deze thermometer van Kitchenkraft kunt je bestellen via Bol.com voor € 19,39.

Onlangs schreef ik een review over ‘Altijd IJs’. In dit boek staan ijsrecepten voor ieder seizoen van het jaar. Ontzettend leuke en lekkere recepten voor de ijsmachine, ijslolly’s en recepten die zonder ijsmachine te maken zijn. Misschien koop je zo’n boek niet zo  snel voor jezelf, maar het is een ontzettend leuk cadeautje om te geven of te krijgen. ‘Altijd IJs’ is bij Bol.com in twee versies te krijgen. De hardcover kost €19,99 en de digitale versie kost €9,99.

Altijd ijs

Een soort gift that keeps on giving is het boekje Kado’s Uit Eigen Keuken van Annie Rigg. Als je jezelf dit boekje cadeau geeft, krijg je 100 ideeën voor culinaire cadeautjes om weg te geven.

Cadeau’s uit Eigen Keuken is onder andere via Bol.com te koop en is daar behoorlijk afgeprijsd van €18,50 voor €6,90

Als je aan het koken bent maakt een druppie meer of minder van iets vaak niet zo heel veel uit, maar bakken is een hele precieze bezigheid. Maatlepeltjes zijn dan een heel handig hulpmiddel. Je hebt ze in allerlei soorten en van allerlei materialen, maar wat het belangrijkste is: de hoeveelheid moet kloppen en ze moeten in de vaatwasser kunnen! Deze van Ikea doen wat ze moeten doen en zijn daarnaast nog heel goedkoop ook! 1 STÄM setje heb je al voor €0,99! Je hebt dan een kruidenschepje, een eetlepel, een theelepel en een deciliter.

Heb jij leuke culinaire cadeau ideetjes? Laat het me even weten in de comments onder dit artikel, via het contactformulier of via esther@outmijnkeuken.nl.

Zie disclaimer voor informatie over affiliate links.

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge