Eigenlijk mag ik deze maaltijdsalade geen recept noemen. Het enige dat in dit gerecht gekookt wordt is het gepocheerde ei, voor de rest is het alleen snijden, mengen en mooi neerleggen. Als je zorgt voor kwalitatief goede ingrediënten, kan er niets misgaan. Deze salade maak ik vaak als de kinderen niet mee-eten. Het is het perfecte eenvoudige diner voor twee. Een lekker glaasje witte wijn erbij, en klaar ben je!
Voor twee personen:
- 200 gram gemengde bladsla naar keuze
- 1 komkommer
- 1 zakje ongezouten walnoten
- 200 gram gorgonzola
- honing-mosterd dressing
- 140 gram Parmaham
- 2 eieren
Bereidingswijze:
Was en droog de sla (als je voorgesneden sla gebruikt is dat meestal niet nodig) en doe het in een ruime kom. Giet de dressing erover en hussel alles goed door elkaar zodat ieder blaadje wat dressing meekrijgt. Verdeel de slablaadjes dan over twee grote borden. Schil de komkommer en snijd hem in blokjes. Ik verwijder als ik komkommer in een salade verwerk altijd de zaadlijsten, maar dat hoeft natuurlijk niet. Hak de walnoten grof en snijd de gorgonzola in blokjes. Scheur dan de Parmaham in reepjes. Verdeel de noten, kaas en ham over de borden terwijl je de eieren pocheert. Hoe je dat failproof kan doen lees je hier. Leg het gepocheerde ei op de salade en snijd hem voorzichtig open. Als het goed is, loopt het eigeel er lekker uit. En dan: dig in!