Gevulde eieren

hapjes/snacks gevulde eieren

Ik moet de eerste persoon nog tegenkomen die  niet van gevulde eieren houdt. Het is altijd de eerste schaal die leeg is op een feestje, hoeveel je er ook maakt. Daarnaast is het ook nog eens heel leuk om te maken. Het is een beetje knutselen met eten en dan mag je ze als beloning opeten! Ik reken meestal 2 eieren (dus 4 helften) persoon.

Voor 5 personen:
Bereidingswijze:

Zet een pan met water op en breng het aan de kook. Doe de eieren in het kokende water en kook ze in 8 à 9 minuten hard. Laat de eieren schrikken in koud water en pel ze. Snijd ze vervolgens voorzichting doormidden.


2016-07-12-11-19-08

Lepel voorzichtig de eidooiers eruit en verzamel ze in een kom. Leg de eiwithelften met de opening naar boven op een schaal. Prak de eidooiers met een vork fijn en voeg lepel voor lepel de mayonaise toe totdat je een smeuïge, egale massa krijgt. Prak goed alle stukjes eruit. Voeg zout en peper toe en vervolgens de kerriepoeder. En dan: proef, proef, proef! Ben je tevreden, schep dan de vulling in een spuitzak met een stervormig spuitmondje. Dit gaat het  handigst als je de spuitzak in een maatbeker zet, zo heb je beide handen vrij. Draai de spuitzak aan de bovenkant dicht en spuit de vulling in de openingen van de eiwitten. Bestrooi de eieren met een beetje gedroogde of fijngesneden verse peterselie. Enjoy!

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

10 comments

 1. Ooooh! Jaaaaa! Gevulde eieren!
  Die kunnen echt altijd. Ik maak ze ook wel eens met wat stukjes gerookte zalm erdoor. Dat vind ik ook lekker. (Nu vind ik veel lekker, maar goed… hahaha)

 2. Vroeger en nu nog, vonden mijn kinderen deze eieren geweldig. Met Pasen, met Kerstmis en als het moest, zelfverzonnen feestdagen. Zolang ze maar gevulde eieren konden maken. Lekker dat je ze met kerrie maakt Esther. Bij ons ging er ook wel eens een lepeltje mosterd door.

 3. Recept van mijn moeder:
  10 eieren
  4 à 5 eetlepels zachte roomboter
  1 flinke theelepel kerrie
  maggi aroma naar smaak
  snufje peper.

 4. Hallo
  Ik maak ze ook altijd.
  Met kerry. En vaak met curry kruiden ketchup, is ook heerlijk, maar ook met mayo en een uitje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.