Pikante kipkarbonades met nasi en satésaus

Het fijne van nasi is, dat je het met van alles kunt combineren. De nasi maakte ik op de manier zoals ik die al eerder heb gepubliceerd. Het recept vind je hier, of typ even ‘nasi’ in in de zoekbalk. Ik heb voor deze gelegenheid de kip in het nasirecept vervangen door wat gerookte spekreepjes, verder is alles hetzelfde gebleven. De pikante kippetjes heb ik in de koekenpan gebakken, maar je kunt ze ook op de barbecue leggen. Deze satésaus is echt heel lekker. Uiteraard niet alleen bij nasi maar ook bij kipsaté of voor een patatje pinda!

Voor de pikante kip (4 stuks):
Voor de satésaus:


Pikante kip

Pikante kip

2016-07-23-18-25-02

Rasp voor de pikante kip de gember, snijd de knoflook heel fijn en roer het met de sambal, ketjap, honing en zonnebloemolie tot een marinade. Leg de kip erin en smeer de kip goed in met de marinade. Laat het minimaal een half uur (in de koelkast) marineren, liefst nog wat langer. Giet dan een klein scheutje olie in een koekenpan en bak de kip even aan, laat het dan op laag vuur garen. Hoe lang dat duurt hang van de grootte van de kip af. Een flinke poot kan wel ongeveer drie kwartier nodig hebben. Let op dat je marinade niet verbrandt tijdens het bakken. Rustig laten garen is het beste. Maak intussen de nasi.

Fruit voor de satésaus de ui aan in een pannetje. Meng de pindakaas met het kokende water en de kokosmelk en roer goed door elkaar. Voeg dan de gefruite uitjes toe en de rest van de ingrediënten. Proef en pas aan aan je eigen smaak. Blijf even roeren tot het geheel goed is doorgewarmd en vermengd.

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

3 comments

  1. Wij zijn hier thuis dol op kip! Wij eten dat eigenlijk best veel. (En kleine opmerking: nasi = rijst in het Maleis en wat jij hebt gemaakt is nasi goreng = rijst gebakken) Niet dat het veel uitmaakt, maar het stemmetje van mijn oma roept altijd gelijk dat! hahahahaa

    1. Je hebt natuurlijk volledig gelijk! Haha, ik heb ook zo’n oma stemmetje in mijn hoofd (‘dat is niet zoals het hoort’)… gezellig dat ze er op die manier nog is!

  2. Nasi goreng met kipkarbonades en pindasaus; heerlijk! Voor een vegetarische variant kan je spekreepjes weglaten en reepjes omelet toevoegen of een omelet er apart bijgeven. Maar het gerecht kan ook gemakkelijk zonder vlees en ei. Een variant op nasi goreng is de ‘gele’ rijst of de nasi koening. Hierbij volg je het gegeven recept, maar laat de sambal weg. In plaats daarvan voeg je, naar wens, koenjit (koening of geelwortel) toe. In Indonesië wordt de nasi koening traditioneel gegeten als het feest is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.