In the spotlight: vijgen fruitspread van St. Dalfour

producten

In de rubriek In The Spotlight neem ik een product of kookboek onder de loep dat gewoon in de supermarkt of op een andere makkelijk manier te krijgen is.

 

Deze week in the spotlight: vruchtenspread in de smaak vijgen van St. Dalfour. St. Dalfour is een Frans merk dat bij verschillende supermarkten (waaronder Albert Heijn) te koop is. De producten die ze maken zijn 100% natuurlijk en bevatten geen smaak-, kleur- en geurstoffen. Bij St. Dalfour maken ze hun vruchtenspreads niet met suiker, maar met geconcentreerd druivensap. Het verhaal gaat dat deze manier van jam maken is ontstaan in de Eerste Wereldoorlog. Suiker was in die tijd bijzonder schaars en heel erg duur. Op het familiebedrijf van de huidige president van St. Dalfour, had men wel de beschikking over een groot aantal druiven. Zijn grootmoeder maakte daarvan een geconcentreerd druivensap en daarmee maakte ze jams. Zo is de unieke manier van vruchtenspread maken van St. Dalfour ontstaan.

 

foto: website St. Dalfour

De producten

St. Dalfour maakt vruchtenspreads in allerlei smaken. De volgende smaken zijn bij Albert Heijn te koop: aardbeien, abrikozen, zwarte kersen, cranberry & blauwe bessen, sinaasappel & gember, zwarte bessen, witte blauwe bessen en vijgen. De substantie van de vruchtenspreads is stevig en dik. Je kunt ze dus ook heel goed gebruiken als vulling voor taarten of om je yoghurt of kwark mee te zoeten. 

 

De vijgen vruchtenspread

Een potje vijgen vruchtenspread bevat ruim 280 gram product en bevat 51% vijgen. Verder zitten er ongezoete geconcentreerde vruchtensappen van druiven en dadels in, geleermiddel (pectine) en wat citroensap. That’s it. Het eindproduct is een heerlijke dikke spread, vol van smaak. Zeer geschikt voor op een (geroosterde) boterham, als vulling in taarten of cupcakes of als zoetigheid in yoghurt of kwark. De vijgenjam combineert ook fantastisch met geitenkaas. Je kunt het prima gebruiken als een dip bij een kaasplankje. De bijzondere smaak van verse vijgen is wat zwakker dan in de echte vrucht, maar wel duidelijk aanwezig.

 

Product: St. Dalfour vruchtenspread vijgen 
Afkomstig uit: Frankrijk
Te koop bij: Albert Heijn
Prijs: €1,99

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Nieuwsbrief ontvangen?Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge