Pappardelle met walnotensaus

hoofdgerechten pasta hoofdgerechten vegetarisch pappardelle

Makkelijk, snel en toch lekker. Dat is deze pappardelle met walnotensaus. Voor de pasta heb je maar 4 ingrediënten nodig: pappardelle, boter, walnoten en peterselie …. en zout en peper natuurlijk. De basis is dus vegetarisch. Wat je er wel nog bij moet maken is groente, want anders heb je wel een heel eenzijdige maaltijd. Ik heb hiervoor kipdijfilet gesneden en gebakken met een courgette, een rode paprika, een gele paprika en champignons. Als je de maaltijd vegetarisch wilt houden, laat je de kip gewoon weg. 

Het volledige recept voor de pasta vind je hieronder. Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan hoor ik het graag.

Pappardelle met walnotensaus

Gang: Hoofdgerecht, Pasta
Keuken: Italiaans
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 5 minutes
Totale tijd: 15 minutes
Porties: 4 personen

Eenvoudig en snel pastagerecht, waarbij je nog wel wat groente moet serveren.

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Zet een grote pan met water en zout op en breng het aan de kook. Kook de pappardelle hierin volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar, giet af en laat het uitlekken.

  2. Verhit de boter in een koekenpan. Voeg de walnoten toe en bak ze een paar minuutjes tot ze goudbruin zijn en flink geuren. Pas goed op dat de noten niet aanbranden, dan gaat namelijk nogal snel. Zet ze dus niet op al te hoog vuur en houd het in de gaten.

  3. Haal de saus van het vuur en doe de peterselie erdoor. Breng op smaak met wat zout en peper. Roer de saus door de pasta en serveer meteen. 

Notities

Serveer bij dit gerecht wel nog wat groente, want anders heb je wel een heel eenzijdige maaltijd. Ik heb stukjes kipdijfilet gebakken samen met courgette, paprika en champignons en dit erbij geserveerd. 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Nieuwsbrief ontvangen?Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge