In the Spotlight: Vlees noch Vis – Estée Strooker + win het boek!

Vandaag in ‘In the Spotlight’ het kookboek van 24Kitchen tv chef Estée Strooker: Vlees noch Vis. Een fris ogend vegetarisch kookboek met prachtige foto’s en met een hoofdrol voor groenten. 

De auteur

Estée Strooker was de eerste winnaar van de Nederlandse versie van Masterchef. Sindsdien heeft ze een groot deel van haar dromen waar kunnen maken. Ze opende in 2011 haar eerste restaurant in Arnhem, ‘t Amusement. Ik heb daar al eens gegeten en erg genoten van de sfeer en de goede kaart. Al snel maakte Estée ook haar droom waar om tv kok te zijn. Ze verscheen in ‘De Makkelijke Maaltijd’ bij 24Kitchen en daarna volgde een eigen programma: Vlees noch Vis. In dit programma kookt ze heerlijke vegetarische maaltijden. Uit het programma is dit boek voortgekomen. De volgende droom die uitkwam.

Het boek

Het boek bestaat uit 6 hoofdstukken:

  1. feestelijk koken voor (vega) visite;
  2. vriendelijk prijsje;
  3. variatie vol vitamine;
  4. vegan for a day;
  5. de basis;
  6. thematafels.

Hoofdstuk 1 is gewijd aan feestelijke gerechtjes die je kunt maken als je vegetarische eters krijgt. Hier vind je bijvoorbeeld misobouillon, crunchy geitenkaas lollypops (foto), gevulde uien met amandelen en Hollandse schapenkaas en stamppot bitterballen. In hoofdstuk 2 wordt aandacht besteed aan vegetarisch koken met een budget. De belangrijkste tip: koop seizoensgroenten. Naast het feit dat de smaak in het seizoen het beste is, is door het grote aanbod de prijs ook het laagst. In dit hoofdstuk vind je onder andere een zomerse erwtensoep, tagliatelle met paddenstoelenragout en spinazie-preistamppot met gekaramelliseerde appels. 

In hoofdstuk 3 is er aandacht voor vitamine bommetjes: denk hierbij aan salade van gegrilde little gem en rabarber (foto), bonenstoof met pastinaak en brie en zoete rijstloempia’s met vers fruit en crumble. In hoofdstuk 4 vind je een aantal vegan recepten. Dus als je (een dagje) helemaal geen dierlijke producten wilt eten, kun je hier terecht voor bijvoorbeeld witlofschuitjes met radijs-linzensalade, artisjoksoep met kappertjes en courghetti met vegan cashewpesto. In hoofdstuk 5 deelt Estée een aantal mooie basisrecepten, zoals homemade mayonaise met allerlei variaties en een groentebouillon. Het boek sluit af met het hoofdstuk ‘Thematafels’. In dit hoofdstuk helpt Estée je maaltijden samen te stellen uit de gerecht die in het boek staan. Want wat past nou eigenlijk precies bij wat?  

Conclusie:

Vlees noch Vis biedt variatie voor vegetariërs en voor mensen die af en toe eens vlees- en visloos willen eten. Er staan recepten in die je uitdagen eens iets ander te proberen dan gewoon het vlees weglaten of vervangen door tofu. Estée Strooker is erin geslaagd originele recepten te verzinnen die niet heel ingewikkeld zijn en waar de meeste mensen wel mee uit de voeten zullen kunnen. Het boek zelf is qua design fris en licht en er staan prachtige foto’s in. Zowel van de maaltijden als van Estée zelf. Ook als je geen vegetariër bent kun je uit dit boek leuke ideeën halen om eens wat anders te doen met groente. Je kunt – als je wilt – natuurlijk altijd zelf vlees of vis toevoegen. 

Titel: Vlees noch Vis
Auteur: Estée Strooker
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
Prijs: €19,99 o.a. bij Bol.com

Alweer een winactie? Ja, alweer een winactie!

Dit boek is mij voor deze recensie door de uitgever ter beschikking gesteld en daarom vind ik het leuk om het aan één van jullie weg te geven! Ik vind het wel leuk als het bij iemand terechtkomt die er ook echt iets mee gaat doen. Dus, ben je vegetariër of eet je af en toe bewust vlees- en/of visloos, laat dan onder dit bericht even weten dat je graag mee wilt doen in de verloting. Het is niet verplicht, maar van likes op Facebook en volgers op Instagram, Twitter en Pinterest word ik heel blij, dus als je me een cadeautje terug wilt geven …. 

Ik laat deze winactie een week openstaan en trek op vrijdag 21 oktober een winnaar. De winnaar krijgt persoonlijk bericht via e-mail. 

Volgende week in ‘In the Spotlight’:

Volgende week in ‘In the Spotlight’ neem ik het nieuwste boek van Yvette van Boven onder de loep: Nog meer uit Van Bovens Oven.

 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

 

Nieuwsbrief ontvangen?



Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

16 comments

  1. Oh wat lijkt me dat een leuk boek. Ik kijk regelmatig naar vlees nog vis bij 24 kitchen. Daar komen echt leuke recepten voorbij! Zelf ben ik niet vegetarisch maar ik probeer wel minimaal 1 of 2 keer in de week vegetarisch te eten. Mijn vriend mist op die dagen dan vaak toch het stukje vlees, waardoor we er dan maar een vleesvervanger van de AH bij eten.
    Ik hoop dat ik uit dit boek wel recepten kan maken waarbij hij zijn vleesje niet mist.

  2. Ik ben geen vegetarier omdat mijn nog thuis wonende zoon een echte carnivoor is. Wel eet ik als een avondje alleen ben bijna altijd vegetarisch. Zou dit boek heel graag winnen, heb diverse keren naar het programma gekeken en vond haar erg leuke recepten maken.

  3. Ik eet bewust een paar dagen per week geen vlees of vis en dat bevalt prima. Ik doe graag mee om nog meer te ontdekken!

  4. Super boek…ken je “thug cooking” heerlijk boek voor alle vegetariërs/veganisten onder ons. Sinds een jaar 80/20 vegetarisch/vegan..vanuit overtuiging dat jarenlange klachten toch echt voedingsgerelateerd waren…en dat bleek inderdaad..zuivel, tarwe, gluten, vlees (wel vis) we zijn ermee gestopt, met lieve partner die meedoet en ook om is…dat vroeg echt omschakelen als echte Bourgondiër, liefhebber van slow cooking, Hollandse zware winterkost en specialist in rijsttafels..nu een jaar later zie ik steeds meer mogelijkheden en wordt steeds creatiever in het andere voedingspatroon, maar zoek receptinspiratie en dit boek zou mijn wereld van smaken weer wat verruimen…

  5. Ah, wat lijkt me dit een leuk boek om te winnen. Ik eet geregeld geen vlees. Een bewuste keuze, want iedere dag vlees hoeft niet voor mij. Vegetarisch koken is boeiend;het lijkt alsof ik dan bewuster met het recept èn ingrediënten bezig ben! Hoe dan ook, het boek lijkt me een fantastisch boek!

  6. Ik ben een voorzichtige beginner op het vegetarische pad. Zou het heerlijk vinden om ondersteuning te vinden door het boek vlees nog vis. Kijk ernaar uit. Lieve groet Else!

  7. Super leuk! Ben altijd op zoek naar nieuwe gerechtjes en hou van mooi foto’s. Thnx voor je actie en lief dat je het weggeeft, terwijl je dit prachtige boek vast ook zelf heel graag in je kast zou willen hebben
    Groetjes Petra

  8. Ik vind Estée super leuk! Op 24kitchen volg ik graag haar programma’s en vind haar recepten erg inspirerend. Ik doe graag mee met deze winactie en volg je op Facebook (actie geliked&gedeeld).

  9. Wat een leuke actie! Mijn vriend en ik proberen al zo min mogelijk vlees te eten. Maar soms ontbreekt het gewoon aan inspiratie om een leuk groente gerecht te verzinnen. Daar zou dit boek heeeeeeel goed bij kunnen helpen. 🙂
    Dus ik ga duimen.
    Ik volg je nu ook op FB, Twitter en Instagram. Dus ben ook benieuwd naar al je toekomstige berichten. 😉

  10. Ik doe graag mee aan de verloting.
    Nog maar pas begonnen met vegetarisch koken,dus kan wel nieuwe recepten gebruiken,ik ben benieuwd naar het boek!
    Volg op Fb en twitter

  11. Deze zou ik graag willen winnen, ik ga half december samenwonen dus kookboeken zijn zeker welkom! En helemaal deze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge