In the Spotlight: vers pizzadeeg van Tante Fanny

producten

Pizza’s maken is echt heel erg leuk om te doen. Je kunt erop doen wat je maar wilt en hem zo precies afstemmen op je eigen smaak. Als je (klein)kinderen hebt, maak je jezelf mateloos populair met zelfgemaakte pizza’s! Het liefst maak je het deeg natuurlijk zelf, maar dat is best even een werkje en soms heb je daar gewoon geen zin in, of tijd voor. Ik had al een paar keer met het verse pizzadeeg van Tante Fanny in mijn handen gestaan, maar het nog nooit gebruikt. Tot nu dan. 

Het deeg:

Eén verpakking is voldoende voor een rechthoekige pizza voor twee personen en is inclusief een potje tomatensaus. Het is opgerold op bakpapier, dus je hoeft het alleen af te rollen en op een bakplaat of -rooster te leggen. Je smeert de tomatensaus erover en beleggen maar! Het deeg plakt iets aan het bakpapier vast bij het afrollen, maar als je eenmaal een beginnetje hebt rolt het makkelijk af. De eerste pizza heb ik inderdaad besmeerd met de tomatensaus. De saus heeft een neutrale, wat zoetige tomatensmaak en zal door iedereen wel lekker gevonden worden. Het is niet erg gekruid, dus wat Italiaanse kruiden erover strooien voegt echt wel iets toe. De andere pizza heb ik besmeerd met crème fraîche. Volgens de verpakking is er in het deeg extra vergine olijfolie gebruikt en bevat het geen kleurstoffen, transvetten, smaakversterkers en conserveringsmiddelen. Je kunt het deeg ook gebruiken voor calzones (gevulde, dubbelgevouwen pizza’s) of het deeg uitsnijden voor mini-pizza’s.

De witte pizza heb ik verder belegd met reepjes bacon, paddenstoelen, tonijn, ansjovis, mozzarella en geraspte kaasOp de rode pizza gingen reepjes bacon, rode paprika, gele paprika, ansjovis, salami, mozzarella en geraspte kaas

Ik heb de pizza’s 17 minuten in de oven gelaten en toe ze eruit kwamen was de rand lekker droog en knapperig. De bodem blijft wel wat zacht, maar dat kan ook liggen aan het feit dat ik ze op een plaat heb gebakken en niet op een rooster. De hete lucht heeft de onderkant van de pizza denk ik niet voldoende kunnen ‘drogen’.

 

Conclusie:

Hoewel mijn voorkeur blijft uitgaan naar zelfgemaakt pizzadeeg, is het verse pizzadeeg van Tante Fanny een prima alternatief voor als je zelf geen tijd of zin hebt om het deeg te maken. De korst bakt mooi krokant droog en heeft een wat broodachtige smaak. De bijgeleverde saus is neutraal van smaak en zal door iedereen wel lekker gevonden worden. Het moet wat mij betreft wel wat meer op smaak gebracht worden. De pizza’s zijn snel klaar en het is enorm leuk om ze samen met je (klein)kinderen te maken. Leuk projectje voor de herfstvakantie! Het deeg is onder andere verkrijgbaar bij Jumbo voor €2,49.

 

 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

 

Nieuwsbrief ontvangen?Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

5 comments

  1. Prbeer eens een pizzasteen, en als je die niet hebt kun je nog een keramische plavuis nemen b.v. 60×30 cm onderkant naar boven oven met steen voorverwarmen 250 graden door de hitte van de steen zal het vocht in de pizza in de steen trekken, de pizza wordt kan veel knapperiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge