Als je regelmatig pasta maakt en je bent met minder dan vijf personen thuis, dan heb je vast vaak - net als ik - restjes pasta in je keukenkastje staan. Deze keer had ik wat pappardelle, tagliatelle en zwarte tagliatelle, over. Samen genoeg voor vier personen. Verder had ik nog een stronkje broccoli en een stukje roquefort in de koelkast en een pot doperwten in de kast. Pasta is zeer veelzijdig en dus heb ik met deze ingrediënten een lekker pastagerecht bedacht.
Let bij het koken van de pasta even op de verschillende kooktijden en houd daar rekening mee.
Tagliatelle met groente en roquefort saus
Een ideale manier om je restjes op te maken: pasta, groente en een lekkere smeuïge saus. Het staat snel op tafel en ruimte je koelkast lekker op.
Ingrediënten
- 400 gram Pasta (ik had een restje zwarte en gewone tagliatelle)
- 750 gram groenterestjes (ik had een stronkje broccoli, ui, knoflook en doperwten)
- 4 kipdijfilets
- 25 gram boter
- 25 gram bloem
- 250 ml melk
- zout & peper
- 100 gram roquefort of iets meer voor een sterkere smaak
Werkwijze
Zet een grote pan met ruim water en zout op voor het blancheren van de broccoli en het koken van de pasta. Was de broccoli en blancheer de roosjes zo'n 2 minuten in het kokende water. Schep de broccoli eruit, doe in een vergiet en spoel af onder koud water om het kookproces te stoppen. Ik houd van knapperige broccoli, houd je van broccoli die wat gaarder is, laat het dan wat langer koken.
Snipper de ui en de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan of wok en fruit hierin. Snijd de kip in blokjes en voeg bij de ui. Bak dit lekker bruin. Kook intussen de pasta gaar.
Voeg de broccoli toe aan het kipmengsel en bak even mee. Voeg op het laatst de doperwten toe en warm dit even goed mee.
De saus
Smelt de boter in een pannetje en voeg dan de bloem toe. Roer dit goed en gaar de bloem een paar minuutjes op laag vuur. Voeg dan scheutje voor scheutje de melk toe en blijf met een garde steeds goed roeren en kloppen zodat je geen klontjes krijgt. Haal van het vuur als de saus dik genoeg is. Voeg de in stukjes gesneden roquefort toe en roer toe dit geheel is opgenomen in de saus. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Afmaken
Schep wat pasta op de borden. Schep de groente eroverheen een giet daaroverheen de saus.
Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
1 Opmerking
Pasta is inderdaad ideaal om restjes mee op te maken. Het klinkt als een heerlijk en voedzaam maaltje
Nicole onlangs geplaatst…30 Day Blog Challenge #2