In the Spotlight: Nog meer uit Van Bovens Oven – Yvette van Boven

kookboeken

Vandaag in ‘In the Spotlight’ het nieuwste kookboek van tv kok Yvette van Boven: Nog meer uit Van Bovens oven. Het is een bundeling van recepten die eerder verschenen in Volkskrant Magazine en is weer een lust voor het oog. 

De auteur

Yvette van Boven bracht haar jonge jeugd door in Ierland en woont tegenwoordig afwisselend in Amsterdam en Parijs. Ze heeft inmiddels een aantal succesvolle kookboeken op haar naam staan en terecht want de recepten zijn goed, lekker en eigenlijk voor iedereen met een beetje wil goed te doen. Ik vind de kookboeken van Yvette erg geschikt om cadeau te geven omdat ze zo divers zijn en omdat er dingen instaan die eigenlijk iedereen wel lekker vindt. Vorig jaar werd de eerst serie “Koken met Van Boven” bij de VPRO uitgezonden en momenteel loopt het tweede seizoen. Verder schrijft Yvette voor de Volkskrant en Libelle. De kookboeken zijn door haarzelf geïllustreerd en zien er stuk voor stuk mooi en vrolijk uit. Deze ↵ prachtige foto van Yvette van Boven is gemaakt door Oof Verschuren.

Het boek

Het boek bestaat uit 4 hoofdstukken gevolgd door een register:

  1. groente;
  2. vlees;
  3. vis;
  4. bakken;
  5. register.

Alle pagina’s en recepten bevatten de prachtige en vrolijke illustraties die door Van Boven zelf worden gemaakt en die haar kookboeken een heel eigen signatuur geven. Erg leuk om even lekker doorheen te bladeren. 

De recepten zijn weer zeer divers. In het hoofdstuk groente, vind je bijvoorbeeld een pompoenlasagne, artisjok ‘en cocotte’ en gegratineerde portobello’s gevuld met auberginepuree. Klinkt goed hoor! Vleesloos hoeft tenslotte bepaald niet smakeloos te zijn. Vanaf pagina 44 vind je een hele rij heerlijke vleesrecepten, zoals Katenspek met zuurkool, ham en appel, die hier absoluut een keer op tafel komt. Verder onder andere een gebraden kip met vulling van gerst, paddenstoelen en peterselie en een Italiaans gehaktbrood.

In het hoofdstuk over vis vind je bijvoorbeeld baars met een rode miso-botersaus en paddenstoelen en ingemaakte sardientjes en in het hoofdstuk bakken viel mijn oog meteen op de warme citroenmousse. Die heb ik dan ook meteen uitgeprobeerd en het recept zet ik aanstaande zondag online. Ik kan je alvast verklappen: JA! Verder vind je in dit hoofdstuk onder andere Yvette’s mueslirepen en een omgekeerde pruimencake.

Conclusie:

Nog meer uit Van Bovens oven is wat mij betreft een perfect cadeautje om te geven aan een kookliefhebber de komende feestmaand of op iemands verjaardag. En niet in de laatste plaats om de vriendelijke prijs! Het boek kost namelijk maar € 12,95 en daar heb je dan behoorlijk lang plezier van want met de recepten die in het boek staan kun je lang vooruit en er staat voor iedereen wel iets in. Bovendien is het een feestje om door het boek heen te bladeren door de vrolijke illustraties die bij de recepten staan. 

 

Titel: Nog meer uit Van Bovens oven
Auteur: Yvette van Boven
Uitgever: Fontaine Uitgevers
Prijs: € 12,95 o.a. bij Bol.com

nog-meer-uit-de-oven-van-van-boven_voorplat

Volgende week in ‘In the Spotlight’:

Volgende week in ‘In the Spotlight’ neem ik de koffiesiropen van Monin onder de loep. 

 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

 

Nieuwsbrief ontvangen?Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge