Spruitjes stamppot met kerrie, appel en rookworst

Stamppot rookworst spruitjes

 

Het is maandag en dan wil je graag snel en makkelijk, want je moet nog de hele week. Hou je van spruitjes, dan is dit een heel lekkere variatie om eens te proberen. De aardappelpuree is op smaak gemaakt met kerriepoeder en dat geeft net even een andere smaak. Kerrie en spruitjes gaan verrassend goed samen. Als extraatje heb ik er stukjes appel door gedaan. Ik vind Pink Lady appels heel erg lekker, maar een andere soort kan natuurlijk ook. Je kunt ze er rauw doorheen doen, maar je kunt ze ook even bakken en ze er warm doorheen doen. 

Stamppot rookworst spruitjes

Spruitjes stamppot met kerrie, appel en rookworst

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollandse pot
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 20 minutes
Totale tijd: 30 minutes
Porties: 4


Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Maak de spruitjes schoon en schil de aardappelen. Snijd de aardappelen in stukjes en spoel ze goed schoon. Kook ze vervolgens in zo'n 15 minuten gaar. Kook de spruitjes in een andere pan ongeveer 6 à 7 minuten.

  2. Warm de rookworst in de magnetron of leg hem een paar minuten in kokend heet water.

  3. Stamp de aardappelen tot puree met de boter en een scheutje melk. Als je een smeuïge massa hebt roer je de kerriepoeder erdoor. Doe de spruitjes erbij en roer deze erdoorheen of stamp nog licht. Het is lekker als de spruitjes niet helemaal 'stuk' zijn. 

  4. Roer dan de appeltjes erdoor. 

  5. Schep de stamppot op borden en geef er een stuk rookworst bij. 

Notities

Ik heb de appeltjes er rauw door gedaan, maar je kunt ze ook even bakken en ze er warm doorheen doen. 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Nieuwsbrief ontvangen?



Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge