Culinaire Cadeautips November 2016

Weet jij ook nooit wat je voor je verjaardag moet vragen? Ik vraag graag dingen waar ik wat aan heb en die ik voor mezelf niet zo heel snel zou kopen. Ieder jaar na mijn verjaardag neem ik me weer voor om een lijstje bij te houden gedurende het jaar waarop ik dingen schrijf die ik tegenkom en die ik graag zou willen hebben. Ieder jaar komt daar weer niets van terecht, maar nu verzamel ik gewoon alles online! Zo hebben jullie er misschien ook nog wat aan. 

Het is november, dus de focus gaat naar de komende feestdagen. Heb jij al bedacht wat je graag wilt hebben of weg wilt geven aan vrienden en familie?

 

The Berkeley Hotel in Londen serveert een bijzondere high tea. Chef Mourad Khiat creëert ieder seizoen zoete hapjes geïnspireerd op de haute couture die dat seizoen op de catwalks te zien zijn. Een aantal daarvan zijn nu verzameld in het ontzettende leuke boekje ‘Prêt-à-portea’ van Mourad Khiad. Denk aan een Burberry trenchcoatkoekje, Jimmy Choo pralinepumps, Simone Rocha eclairs of Christian Louboutin glitterkoekjes mét de rode zool. Een superleuk cadeau om te geven aan een modeliefhebber die graag prutst in de keuken. De moeilijkheidsgraad van de recepten wordt aangegeven in 1, 2 of 3 hooggehakte pumps en achterin het boek vind je sjablonen om de vormen mee uit deeg te snijden. Er staan 20 recepten in het boekje, stuk voor stuk plaatjes. Maar mijn favoriet is absoluut de Mochino handtas gemaakt van cake en fondant. 

Het boekje is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com voor €14,95

 

Het Ototo Pulke Kruidenbuiltje is een erg handig hulpmiddeltje in de keuken. Het is een siliconen buideltje waarin je de kruiden doet waarmee je je soep of stoofgerecht op smaak wilt brengen. Als het gerecht klaar is, haal je het buideltje eruit en hoef je niet alle laurier, kruidnagel en takjes van de kruiden er weer uit te vissen. Bijkomende voordelen: hij kan ook gebruikt worden in een snelkookpan en hij  mag gewoon in de vaatwasser! Een leuk cadeautje om te geven, voor een vriendelijke prijs. En zeker ook een leuk cadeautje om te krijgen.

Het Ototo Pulke Kruidenbuiltje is verkrijgbaar bij Fonq.nl voor €10.95.

Als je een etentje geeft, zeg het kerstdiner, dan wil je dat het eten niet alleen lekker is maar dan wil je dat de bordjes er ook een beetje mooi uitzien. Met deze set kookringen van Gefu kun je prachtig portioneren. De ringen in deze set hebben 6 verschillende maten en er zitten 3 uitdrukvormen en een handgreep bij. Je doet je rijst of je mousse in de ring, je drukt het mooi aan met met behulp van de uitdrukvorm en de handgreep haal je de ring er weer af. Het resultaat: een prachtige ronde vorm. Zo zien je gerechten er meteen uit als gerechten van een topchef. En ook fijn: ze mogen gewoon in de vaatwasser.

Deze kookringen zijn te koop bij Fonq.nl voor €31,95.

Een ontzettend leuk cadeau voor iemand die het leuk vindt om te koken, maar het zelf niet altijd even goed kan bedenken is de Eetkalender van collega blogger Francesca van Berk. De Eetkalender bevat voor iedere doordeweekse dag een makkelijk en snel recept, met op vrijdag kliekjesdag. Iedere vrijdag worden ideeën aangedragen met wat je kunt maken van de producten die je wellicht over hebt van het weekmenu. In de recepten wordt gebruik gemaakt van seizoensproducten en aan het begin van iedere maand staat een lijstje met wat er dat seizoen goed te krijgen is. Naast de weekrecepten staat een boodschappenlijstje, zodat je alles in één keer kunt kopen voor de hele week. Superhandig voor drukke vaders en moeders die toch lekker willen koken!

Sushi maken is ontzettend leuk om te doen. Zeker ook met je (klein)kinderen. Het vormen van mooie strakke rollen wil nog wel eens lastig zijn en daarbij is deze ‘Sushi Bazooka‘ een erg handig hulpmiddel. Je legt de buis open en je vult beide kanten van de buis met rijst en vulling. Als je de buis sluit druk je de vulling stevig samen en krijg je prachtige rolletjes.

De Sushi Bazooka (wie heeft die naam in vredesnaam verzonnen?!) is verkrijgbaar bij Radbag voor €19,95.

That’s it voor deze maand. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Als je goede ideeën en suggesties hebt hoor ik het uiteraard graag! Je mag hieronder reageren en je kunt me natuurlijk ook altijd mailen: esther@outmijnkeuken.nl

Deze post bevat affiliate links. Voor meer informatie daarover, zie de disclaimer.

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

4 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge