Scaloppina Siciliana – Siciliaanse schnitzels bereid in bier

Scaloppini is een Italiaans vleesgerecht dat in vele verschillende variaties voorkomt. Op verzoek heb ik deze gemaakt met bier. Ik heb herfstbok gebruikt, maar je kunt ook een andere soort bier nemen. Het bier zorgt voor een wat bittere smaak aan de saus. Houd je hier niet van, neem dan wijn of bouillon. Het vlees moet even goed platgeslagen worden. Je kunt hiervoor een vleeshamer gebruiken, maar met een zware (steel)pan gaat het ook. 

Het recept vind je hieronder. Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan hoor ik het graag!

 

Scaloppina Siciliana

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Voorbereiding: 1 hour
Kooktijd: 20 minutes
Totale tijd: 1 hour 20 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Out mijn Keuken

Schnitzels op Siciliaanse wijze bereid

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Leg de schnitzels tussen twee stukken huishoudfolie en sla ze met een vleeshamer of zware steelpan goed plat. Leg de lapjes vlees vervolgens in een schaal en schenk het bier erbij (wijn kan eventueel ook). Het vlees moet goed onder staan. Laat dit minimaal een uur staan. 

  2. Fruit de ui in een ruime koekenpan op halfhoog vuur glazig in een scheutje olijfolie. Doe het paneermeel op een plat bord en wentel de natte schnitzels hierin rechtstreeks om. Zet het vuur onder de koekenpan met het gefruite uitje hoger en bak de schnitzels in korte tijd aan beide zijden aan. 

  3. Voeg het marinade vocht toe en breng het aan de kook. Laat even goed doorpruttelen, waardoor de saus dikker wordt. Proef en breng het op smaak met zout en peper. 

Notities

Bij de scaloppina heb ik kort gekookte broccoli en gekookte aardappelen gemaakt. De saus krijgt een wat bittere smaak door het bier. Lekker, maar als je hier niet van houdt gebruik dan wijn of bouillon.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Nieuwsbrief ontvangen?

Dit vind je vast ook leuk

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge