Scaloppini is een Italiaans vleesgerecht dat in vele verschillende variaties voorkomt. Op verzoek heb ik deze gemaakt met bier. Ik heb herfstbok gebruikt, maar je kunt ook een andere soort bier nemen. Het bier zorgt voor een wat bittere smaak aan de saus. Houd je hier niet van, neem dan wijn of bouillon. Het vlees moet even goed platgeslagen worden. Je kunt hiervoor een vleeshamer gebruiken, maar met een zware (steel)pan gaat het ook.
Het recept vind je hieronder. Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan hoor ik het graag!
Scaloppina Siciliana
Schnitzels op Siciliaanse wijze bereid
Ingrediënten
- 4 varkens schnitzels ongepaneerd
- 1 grote ui gesnipperd
- 1 flesje bier ik heb herfstbok gebruikt
- paneermeel
- olijfolie
- zout
- peper
- vleeshamer of zware steelpan
Werkwijze
Leg de schnitzels tussen twee stukken huishoudfolie en sla ze met een vleeshamer of zware steelpan goed plat. Leg de lapjes vlees vervolgens in een schaal en schenk het bier erbij (wijn kan eventueel ook). Het vlees moet goed onder staan. Laat dit minimaal een uur staan.
Fruit de ui in een ruime koekenpan op halfhoog vuur glazig in een scheutje olijfolie. Doe het paneermeel op een plat bord en wentel de natte schnitzels hierin rechtstreeks om. Zet het vuur onder de koekenpan met het gefruite uitje hoger en bak de schnitzels in korte tijd aan beide zijden aan.
Voeg het marinade vocht toe en breng het aan de kook. Laat even goed doorpruttelen, waardoor de saus dikker wordt. Proef en breng het op smaak met zout en peper.
Notities
Bij de scaloppina heb ik kort gekookte broccoli en gekookte aardappelen gemaakt. De saus krijgt een wat bittere smaak door het bier. Lekker, maar als je hier niet van houdt gebruik dan wijn of bouillon.
Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
2 Opmerkingen
Schnitzels en ik hebben een ‘haat liefde verhouding’. Ik vind ze lekker, maar altijd zo’n gedoe om te maken. Maar dat kan aan mij liggen hoor. Ik smeer namelijk altijd alles onder de bloem, ei en paneermeel….
Es onlangs geplaatst…Gegrilde bavette steak met champignonsaus
Ik vind het altijd erg lastig om de buitenkant mooi krokant te bakken zonder te verbranden en dat het vlees dan ook nog gaar is.